Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Uniter, primiţi cu scripca?

Feb
29

Ieri a fost o zi memorabilă la birou. Plină cu veşti minunate, care mai de care. Cea mai minunată a fost însă, de departe, vestea că avem două nominalizări la Premiile Galei Uniter de anul acesta! După lupte seculare (care au durat aproximativ şase ani – atunci a fost ultima nominalizare la UNITER pentru Oradea, tot două nominalizări şi-atunci – una pentru Richard Balint, rol secundar şi regie artistică, a lui Victor Ioan Frunză pentru “Nevestele vesele din Windsor”), iată că Teatrul orădean reintră în graţiile criticii de specialitate cu mega-succesul muzical “Scripcarul pe acoperiş” (regia artistică Korcsmaros Gyorgy).

Aşadar, cele două nominalizări sunt: pentru scenografie, a Vioarei Bara şi pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, a Ioanei Dragoş-Gajdo. Scenografa noastră se află la prima nominalizare, însă Ioana a mai primit una, în 2003, pentru rolul din “Alge, Bernarda’s House Remix” de Federico Garcia Lorca, în regia artistică a lui Radu Afrim, la Teatrul “Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe.

Despre “Scripcarul…” nu vă mai povestesc, că vi l-am lăudat de-atâtea ori, dar ce pot să vă spun e că până acum (adică azi, pentru că diseară se joacă=, s-a jucat de fiecare dată cu casa închisă. E un succes nemaipomenit, menit să lanseze un teatru cu o trupă fantastică de actori tineri şi talentaţi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *