Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Un sfert de secol

Jul
02

Într-un sfert de secol sunt 25 de ani. E mult? Puţin? habar n-am. Cert e că nu mă simt babă, nici tânără, mă simt aşa… undeva pe la jumătate (cei tineri care vor citi vor râde, la fel şi cei mai în vârstă). Ce mai ştiu e faptul că nu sunt sigură ce înseamnă 25 de ani, în societatea de azi. Pentru femeile din trecut, e mult mai clară treaba: la 25 de ani, eşti deja căsătorită, cu cel puţin un copil (dacă nu doi sau trei), cu soţ căruia îi găteşti zilnic şi cu gospodărie. În prezent, la 25 de ani nu prea ai treabă cu aşa ceva. Abia ai terminat facultatea, poate şi masterul şi te avânţi pe piaţa forţei de muncă. Ce familie, ce gospodărie? Te lupţi să intri şi tu, târâş-grăpiş, pe undeva, să-ţi faci un rost în viaţă.

Dacă mă puneţi pe mine să trag linie la 25 de ani, iată ce am: o familie fericită (cu care nu mai locuiesc – deci probabil că fericirea lor provine din faptul c-au scăpat de mine ;)) ); o familie pe care urmează s-o întemeiez (deci bifez măcar logodna); o facultate terminată (dar fără master, aici dau chix); o slujbă pe care o ador (oh, those lucky few); prieteni buni, de numărat pe degetele de la o mână şi cunoştinţe fără număr şi cel mai important – sănătate.

Azi, la câteva zile după sărbătorirea pompoasă a celor 25 de primăveri (împlinite vara), MĂ DECLAR MULŢUMITĂ.

3 Responses to Un sfert de secol

  1. Cel mai important, sanatatea! Bine zici, daca ai sanatate si vointa poti “muta muntii” dar daca n-ai sanatate abia iti muti scaunul. La multi ani si multa sanatate in continare! 🙂

  2. Pingback: Asta e fara titlu - Ioana Ştef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *