Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Street Delivery la Timişoara

Jun
18

Despre Street Delivery ştiu de multă vreme, cam de prin facultate, acum vreo 4 ani, parcă? (cred c-am prins primele ediţii). E un concept absolut minunat, demn de laudă, care ar fi bine să se întâmple şi la Oradea, dar până una-alta, să vă povestesc cum a fost anul acesta la Timişoara. Ce se întâmplă mai exact la Street Delivery? Ei bine, sub sloganul “Închidem strada pentru maşini şi o deschidem pentru oameni.”, au loc evenimente culturale în oraşe precum Timişoara sau Bucureşti – iar principalul realizator, sau vinovatul de toate e Fundaţia Cărtureşti. Astfel, nu ştiu cum e în Bucureşti, dar în Timişoara se închide, de câţiva ani încoace, strada Florimund de Mercy (unde se află şi Librăria Cărtureşti). Acolo poţi să te vezi an de an cu membrii comunităţii handmade din Timişoara (fetele de la Cloud Factory), cu artişti de stradă, cu oameni pestriţi care invadează literalmente centrul oraşului, spre încântarea localnicilor şi a turiştilor.

Anul acesta am fost prezentă doar sâmbătă la eveniment, unde am surprins nişte concerte foarte interesante (mi-a plăcut tare-tare tipul cu naiul). Din câte-am auzit, a fost şi-un recital de poezie, IvCelNaiv, foarte drăguţ de altfel. Mi-a plăcut zona amenajată ca o plajă, era plin de copii pe-acolo, care se jucau cu găletuşele în nisip şi fugeau desculţi de colo-colo, într-o atmosferă de vacanţă veritabilă. Ce nu mi-a plăcut anul ăsta a fost faptul că n-am găsit tare mare lucru pe online. Unde a fost programul, dragilor? E o debandadă la capitolul comunicare, pentru că, nu-i aşa, unde mergi prima oară să cauţi informaţii, dacă nu pe net? Şi era doar programul din Bucureşti, ceea ce pe mine… nu prea m-a ajutat. În fine, e la partea cu îmbunătăţiri, ca să zic aşa.

PS: până una-alta, io încă susţin c-ar trebui un Cărtureşti în Oradea… Who’s with me? 😀

3 Responses to Street Delivery la Timişoara

  1. Io! Prezentă la apel! Fir-ar cărțile lor de fricoși, cum nu vor ei să deschidă o librărie în Oradea. Plin îi orașul de anticariate…

  2. SI EU! intr-o vreme ii agasam pe facebook cu ideea asta. au si loc fain in plin centru, colt cu Eminescu…. sau unde ar fi si mai fain, in casa familiei Addams de pe Sirul Canonicilor! ( casa aia faina de habar n-am a cui e, ca o vreau pentru mine! )
    daca am lansa o petitie on-line, o campanie agresiva de a le atrage atentia si daca le trimitem si-o prajiturica, oare nu-i induplecam?
    ( p.s. – cine cunoaste un sac de bani interesat de cultura? tre’ ceva fonduri locale pentru asa ceva… )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *