Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Sări pe G+, neamule!

Jul
06

De când s-a lansat (asta cândva săptămâna trecută), Google + a fost pe buzele oricărui media enthusiast din ţară şi din afară. Cum c-o să detroneze feisbuc, o să spargă piaţa, toată lumea se mută pe G+, ce mai, abandonăm tot ce-am avut până acum pentru ceva superior.

Toată lumea era disperată să facă rost de invitaţii (că nu e ca la FB, nu merge pentru oricine, ăştia-s mai exclusivişti), şi twitter-ul vuia de subiectul ăsta zilele trecute. Primii şi eu invitaţia (da, bă, l-am mituit pe PDF să mă invite în partidul G+) şi dă-i şi meştereşte pe-acolo, să văz şi eu cu ochii mei minunea.

Opiniile mele (cu menţiunea că nu le am nici în clin, nici în mânecă cu tehnologia, o folosesc doar – cât mă pricep şi io, maică!) la doar o săptămână de la utilizarea profilului pe G+:

 • e ca facebook, doar că are scrisu’ mai mare 😆
 • pui oamenii în cercuri. A încercat şi fb asta, dar nu prea le-a ieşit. Puţini dintre prieteni s-au apucat să-şi facă grupuri acolo (dar s-au lăsat păgubaşi când au fost invadaţi de cereri de prietenie).
 • ai opţiunea să dai “distribuiţi” pe cercuri (adică după ce-ai catalogat oamenii – prieteni, cunoştinţe, abonare – ex. boyfriends – de la muncă – etc. – poţi să alegi cui să arăţi link-ul sau poza. Ain’t that cool?)
 • şmecheria de +1 înlocuieşte “like”-ul atât de familiar
 • ce-aveai dincolo pe “wall” ai aici la “flux” (sau stream cred c-o fi în engleză)
 • lângă flux, mai ai “sparks” – adică domenii de interes (băi, cât detesc platformele de socializare în limba română) şi omniprezentul “chat”
 • n-are mesajele alea “private”. Da’ ţinând cont că toţi tre s-avem adresă de gmail pentru G+, o fi OK, zic
 • ce are, în schimb, e opţiunea de “hangout” (citez: “Distraţi-vă cu persoanele din toate cercurile dvs. utilizând camera web live”), pe care ar fi cazul s-o încerc cât mai curând 😉
Momentan, îmi place, şi-o să-mi placă atâta vreme cât îi păstrează aspectul de curat. Apoi, n-are aplicaţiile alea tâmpite ale fratelui mai mare (cel puţin pentru moment), deci m-a cucerit şi cu asta. În rest, om trăi şi om vedea. 😉
*poza am furat-o de la el 🙂

13 Responses to Sări pe G+, neamule!

 1. Eu mi-am făcut grupurile pe FB când aveam circa 200 de prieteni. Acum, când adaug un prieten sau primesc o cerere de prietenie bag direct în grup și nu mai am probleme
  PS: Un plus pentru G+ (cel puțin deocamdată): nu are reclame 😀

  • Fain de tine c-ai ţinut cont de faza cu grupurile… Mă gândeam şi eu să-mi updatez setările, da' cu o mie şi ceva de prieteni… la naiba, e o pierdere de timp 😆
   cât despre reclame… io cred că-i doar o chestiune de timp. Sper să ţină ceva mai mult minunea 🙂

 2. GOO GLE PLUS
  GOO GLE PLUS

  sariti pe el ca merita 😀

 3. De ce aveti toti cont de g+, si io nu gasesc pe nimeni sa ma invite? De ce? Unii suntem oameni, iar altii oameni inferiori? M-am nascut in partea de internet nepotrivita? Vreau si io pe gpluuuuussss!!!!

 4. Nu m-a convins deloc orice am citit despre G+ ăsta. Simplu Marketing, da' nimic de substanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *