Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Primul discurs Toastmasters

Mar
16

Nici n-a trecut multă vreme de la acomodarea cu Toastmasters Oradea, cu trecerea de la iniţiere, că mi-a şi venit rândul să susţin primul meu discurs! 🙂 Chiar dacă a fost unul mai degrabă tehnic, pentru că am ales să-l ajut pe Eugen cu traducerea unor “guidelines” din ghidul Toastmasters internaţional, ei bine… a fost un eveniment, pentru mine! Practic, eu am avut un discurs despre organizarea unui discurs! 😀

Au fost 3 vorbitori aseară, şi pot să spun că am avut parte de nişte discursuri frumoase: Roxana ne-a vorbit despre ATITUDINE, eu cu “how to”, iar Eugen ne-a dat un sfat: e bine să ai blogul tău personal – şi a venit cu detalii tehnice! 🙂 Ţin să precizez că n-am prea avut emoţii, şi asta pentru că am învăţat de la Raluca nişte mici şmecherii (şi m-am şi pregătit de-acasă – cronometrarea discursului, exersarea în faţa unei oglinzi, plus un slide cu ideile principale), iar feed-back-ul primit a fost unul cât se poate de constructiv! Încă o dată, mulţumesc tuturor celor prezenţi aseară pentru reacţii! Mai am multe de îmbunătăţit, însă tind să cred că sunt pe drumul cel bun, şi-asta încă de când am ales TOASTMASTERS! 😀

Ah, şi o mică precizare: trebuie să-l felicit pe Cristi pentru că a avut, în sfârşit, curajul de-a se alătura echipei, şi abia aştept să-l ascult cu primul său discurs, la următoarea şedinţă! Aceasta va avea loc în data de 5 aprilie, cu începere de la ora 19:30, la Muzeul Aurel Lazăr (vis-a-vis de Penitenciarul Oradea).

În încheiere, vă las cu micul citat pe care Eugen l-a pus azi-dimineaţă pe twitter, din partea Toastmasters Oradea: “Speak when you are angry – and you will make the best speech you’ll ever regret.” (Laurence J. Peter)

O zi frumoasă s-aveţi, prieteni! 🙂

 

8 Responses to Primul discurs Toastmasters

 1. Ioana, te-ai descurcat foarte bine şi ţin să te felicit din nou. Degeaba am stat eu"să te prind" cu greşelile de gramatică, că acestea au foarte aproape insesizabile.
  Mi se pare că suntem un colectiv frumos şi oarecum omogen, dar care promite multe, cu siguranţă.

 2. Ioana ai fost f@ntastica!
  Ne-am molipsit de la entuziasmul tau.

  Si eu care credeam ca pentru tine a venit Cristi… :)))
  Oricum va sta bine impreuna.

  Faptul ca din doua persoane noi, doua au decis sa ramana (100% noii veniti) imi spune ceva. Construim impreuna imperii.

  Era si timpul ca Oradea sa aibe un loc emancipat unde imbinarea armonioasa dintre public speaking si dezvoltare personala isi dau mana pentru a slefui lideri.

  Am vazut si auzit aseara cum poate sa te influenteze decisiv si pozitiv dezvoltarea abilitatilor de vorbit in public fie ca esti student, marketer, profesor sau director. "Locul de munca nu este locul unde traiesti ci este locul unde muncesti ca sa traiesti" – spunea bine Michel Lee. Parafrazandu-l as completa ca pentru ca sa traiesti bine trebuie sa muncesti bine. Sau inteligent cum ar spune altii.

  Din pacate sunt foarte multe persoane victime ale propriilor orgolii care pe baza faptului ca au un loc de munca refuza dezvoltarea personala. Sunt viitoarele victime deoarece fara munca lor ele de acum nu mai au identitate!

  In ziua de azi ar trebui sa lasam sfaturile! TREBUIE SA DAM SOLUTII pentru ca
  proştii, ignoră SFATURILE iar deştepţii, se lipsesc de ele.

  Toastmasters este o solutie, chiar daca nu pe termen scurt.
  E pentru oameni cu viziune.
  Cunoscatorii stiu de ce.

  Fire UP Ioana!

  • Mulţam de cuvintele faine, Eugen! 🙂
   Ca de obicei, un simplu îndemn se transformă într-un veritabil discurs, fapt pe care nu pot decât să-l apreciez! 😀

 3. Sincer, si eu abia astept sa ma ascult data viitoare! :))

 4. buna Ioana,

  iti recomand pentru o mai usoara citire a articolelor tale sa folosesti o culoare mai inchisa a fontului.

  Cu bine !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *