Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Primul concediu cu bebe Alex: Bibione

Aug
23

bibione 2017Bebe Alex urma să aibă 8 luni în perioada în care mergeam în concediu (pentru că anul trecut l-am sărit, când, însărcinată fiind în 6 luni, am ales să rămânem pe meleaguri natale și să ne retragem pentru o săptămână pe Valea Brătcuței)… Adică final de iulie, început de august. Cald, dar așa-i vara (și oricum, pe mine nu mă deranjează căldura – deși aveam unele dubii pentru bebe). După îndelungi studii și consultări cu prieteni cu copii, am decis să sărim peste litoralul românesc (nu mă atrage deloc, am fost o singură dată și nu mi-a plăcut) și să mergem în Italia, la Bibione. Ne-au convins următoarele argumente: e stațiune de familii, intrarea în mare e lină, apa e călduță, e aproape de noi (900 km). Sold! 🙂

Am recurs la agenția Simbo Tour și de această dată, și am cumpărat cazarea de la ei. Transportul urma să-l facem cu mașina. Și pentru că nu voiam să fiu ca acasă, doar că în Italia (adică să n-am concediu!!!), i-am invitat și pe părinții mei să vină cu noi, ca să avem cu cine să-l mai lăsăm pe bebe, ca să ne mai relaxăm și noi. Așadar, patru adulți și bebe – o cazare în Bibione Pineda – Appartamenti Splendid e Salisburgo (recomand, dar să vă luați cazarea cu aer condiționat – noi ne-am decis prea târziu și n-am mai prins, așa că ne-a fost olecuță cald…) pentru care am plătit în jur de 600EUR. Pentru că drumul era lung, am ales să-l facem din două bucăți: la dus oprire cu o noapte de cazare în Maribor, la întors oprire în cu o noapte de cazare în Budapesta. Planul fiind făcut, nu ne-a rămas decât să ne bucurăm de concediu!

N-a fost chiar atât de rău pe drum, dar am avut două episoade în care pe bebe l-a apucat pandaliile și voia neapărat la sân, și cum eram pe autostradă, a durat un pic până am găsit loc de tras pe dreapta și alimentat puiul, dar am depășit momentele grele și ne-am văzut de-ale noastre. Am făcut un timp bun, pentru că am mers doar pe autostradă (deși privind în urmă, puteam liniștiți să o luăm și pe drumul național, pentru că a fost destul de aglomerat). Am ajuns în Maribor cândva pe la ora 6 după-masă, am intrat în apartamentul închiriat – foarte fain și cochet, de altfel, și după ce-am mâncat, ne-am dus să explorăm puțin orașul. N-am văzut multe, am trecut Drava și-am ajuns la Shopping Center Europark, unde ne-am adăpostit de ploaia ce urma să vină. Dar am rămas cu o impresie plăcută despre oraș, și mi-ar plăcea să-l revăd, dar cu popasuri serioase.

Dimineața, după micul-dejun, am luat-o la drum. Ne avertizase gazda noastră că am fost cam leneși, că trebuia să pornim mult mai repede (noi am plecat pe la 10 de la cazare), dar nu ne-am dat seama de asta până n-am ajuns în Italia, la coadă la autostrada care ne ducea la Bibione. Ehe, acolo am stat un pic și-am așteptat. Nu mai mult de o jumătate de oră, cred… O dată depășit momentul, am ajuns în stațiune și ne-am dus ață la centrul de cazări, unde foarte repede am primit cheile, indicațiile și gata, concediul putea începe oficial.

Cazarea a fost OK, un apartament mic cu două cămăruțe (dormitoare), o baie și o bucătărie cu loc de luat masa, plus balcon. Cazați la etajul 1. Sub noi, la parter, mașina – care-a stat la umbră tot concediul – boierie! Totul era curat când am ajuns noi, dar mama, eterna fecioară (zodie, adică), cum a intrat în casă, și-a scos din mașină trusa de scule (plasa pusă de acasă cu lavete și soluții de curățat) și s-a apucat de șmotru. Noi, ceilalți, am luat-o la plimbare. Eu eram setată să găsesc un loc cu gelato, așa că fiecare și-a văzut de drum. Am intrat apoi la cazare, am despachetat, și ne-am dus fuguța până la plajă, să vedem ce și cum. Era caaald, era ziua-n amiaza mare, și n-am stat decât un pic, cât să-mi vâr picioarele în apă și să vedem reacția lui bebe Alex la vederea imensității albastre. În cazarea noastră am avut inclus și locul de la plajă: două șezlonguri și o umbrelă pe plajă (loc pe care am putut să ni-l alegem din mai multe disponibile). Plaja – perfectă! liniștită, fără manelisme, fără strigăte, muzică dată tare, porumb fiert sau țigăneală. Curățenie, ordine, disciplină (n-aș fi crezut s-asociez cuvintele astea cu italienii, dar uite că omul cât trăiește…).

Am identificat un loc de făcut cumpărături (un supermarket în Bibione), am încărcat coșul cu de-ale gurii și apoi am început să intrăm în starea de concediu.

Mie mi-a plăcut personal în Italia, și în special în Bibione, mai ales că am fost foarte aproape de Veneția, pe care am și vizitat-o într-o după-amiază. Părinților mei le-a plăcut foarte mult, mai ales că tata nu mai fusese plecat din țară până acum, și pentru el totul era nou și interesant. Ne-am bucurat de zile frumoase la plajă (excepția o dimineață noroasă, când am profitat de răcoare și-am mers la cumpărături), de gelato în fiecare zi (eu de cel puțin două ori pe zi, dar așa-i în concediu!), de peisaje plăcute și per ansamblu, de un concediu relaxant.

La întoarcere, ne-am oprit pentru o noapte în Budapesta. Am ajuns în oraș cam pe după-masă, însă după un scurt duș și o înfulecare, am pornit să colindăm străzile frumoasei capitale. Am fost ghizi pentru părinții mei (noi mai fuseserăm acolo), însă acum, vară fiind, m-am bucurat să văd cât de animat era orașul seara/noaptea. Era plin de tineret pe străzi, în parcuri, era o seară de vară caldă, lumea stătea la povești și la o bere. Se auzeau râsete, veselie, muzică și voie bună.

Ca bani, am ieșit destul de ieftin. Undeva la 1000 de EUR cheltuielile de drum, cazare și cumpărături (nu am inclus aici suvenirurile). M-aș mai întoarce în Bibione! 🙂

One Response to Primul concediu cu bebe Alex: Bibione

  1. Pingback: Concediul nostru de la Dosinia Luxury Resort - Ioana Ştef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *