Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Premiile Festivalului Internaţional de Teatru Scurt 2012

Sep
30

Pentru că e un festival cu premii şi tocmai s-a încheiat, iată şi lista cu premianţii de anul acesta a Festivalului Internaţional de Teatru Scurt, de la Oradea!

Juriul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, format din: Prof.univ.dr. LUDMILA PATLANJOGLU – critic de teatru, CRISTIAN HADJI-CULEA – regizor, Prof.univ.dr. ŞTEFANIA CENEAN – scenograf, MIHAI GINGULESCU – actor şi MARIUS ZARAFESCU – teatrolog, a decis acordarea următoarelor premii:

  • Premiul pentru cea mai bună scenografie:

LIA DOGARU pentru spectacolul O NOAPTE FURTUNOASĂ de I. L. Caragiale (Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova)

  • Premiul pentru cea mai bună regie:

BOBI PRICOP pentru spectacolul JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE de Edna Mazya (Teatrul ACT București)

  • Premiul pentru cea mai bună actriţă:

se acordă Ex aeqvo: CERASELA IOSIFESCU pentru rolurile Veta (spectacolul O NOAPTE FURTUNOASĂ de I. L. Caragiale – Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova) și Anette Reille (ZEUL MĂCELULUI de Jasmina Reza – Teatrul Nottara București )

și IOANA MANCIU pentru rolurile Dvori și Procuroarea  (spectacolul JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE de Edna Mazya –  Teatrul ACT București)

  • Premiul pentru cel mai bun actor:

Se acordă Ex aeqvo: RICHARD BALINT pentru rolurile Martin Dysat (spectacolul EQUUS de Peter Shaffer și Hilbert din spectacolul ÎN CURÂND VINE TIMPUL de Line Knutzon – Teatrul Regina Maria, Oradea)

ALEXANDRU PAVEL pentru rolul Tom (spectacolul CLOACA de Maria Goos – Teatrul Național Târgu Mureș – Compania Liviu Rebreanu,)

  •  Premiul special al juriului

TANIA POPA pentru spectacolul FATA DIN CURCUBEU de Lia Bugnar (Teatrul Național I. L. Caragiale, București)

Acuma, terminând cu listuţa oficială, pot să zic că spectacolele au fost foarte bune… le-a fost greu membrilor juriului să decidă un câştigător pentru Premiul Cel Mai Bun Spectacol, aşa că nu l-au decernat. Sincer, aş fi dat premiul fie lui EQUUS, fie spectacolului FATA DIN CURCUBEU sau NĂPASTA (ca să nu zic de JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE sau NOI 4, care au fost şi astea foarte-foarte mişto). Am văzut mai toate spectacolele de anul acesta din selecţia oficială, am fost şi la Caramitru-Mălăele, şi pot să spun cu mâna pe inimă că am avut o ediţie foarte reuşită. Săli pline, spectatori numeroşi şi mai ales, spectacole de calitate, pe placul şi gusturile tuturor.

Evident, nu se poate să nu ne bucure cel mai tare premiul lui Rici, pentru cel mai bun actor. Îl merita cu prisosinţă, a făcut nişte roluri foarte bune (nu doar în festival, ci mai degrabă în ultimii ani), şi tot ce pot să spun despre el e ceea ce-mi amintesc c-am auzit de la cineva… E atât de bun încât ne temem constant să nu ne părăsească pentru zări mai aglomerate… Dar îl iubim şi-l apreciem, iar el ştie asta! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *