Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Piazolla, foarte vocal

Aug
23

Postarea de azi vine cu inspiraţie de la un tweet de-al Cristinei Bazavan: o interpretare a celebrului “Libertango” al lui Astor Piazolla. Acuma, ce e deosebit la această interpretare: e chiar faptul că totul e vocal. Niciun instrument folosit în timpul filmărilor, după cum se laudă artiştii în introducere.

Eu sunt un fan al lui Piazolla încă de când am văzut acum tare mulţi ani un documentar pe TVR1, parcă, în care era în coloana sonoră. Nu prea pricepeam eu ce şi cum, erau nişte balerine/balerini, tot ce-mi amintesc e vocea Irinei Margareta Nistor care făcea trimitere la “ritmul obsedant al tango-ului lui Piazolla”. Anii au trecut, şi la un moment dat am reauzit ritmul obsedant, însă acum am avut cui să pun întrebarea: Ce se aude? Iar de când l-am redescoperit, pot să zic că-l preţuiesc şi mai mult, şi din când în când, în serile de vară, mă gândesc cu jind că mi-ar plăcea şi mie să ştiu dansa un tango torid.

De la apariţia sa, din 1974, şi până în prezent, bucata aceasta fabuloasă de muzică a fost preluată de artişti celebri şi interpretată în diferite stiluri, însă niciunul nu a fost la fel de deosebit ca cel ce urmează. Dar destul cu istoria, vă las cu aceşti artişti nemaipomeniţi şi unicul Libertango. Enjoy! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *