Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

O zi în #Oradea

Nov
18

Umblă prin blogosferă un anunţ foarte drăguţ, care spune cam aşa: n-aţi vrea să imortalizaţi câteva secvenţe video pentru un filmuleţ din Oradea? 🙂 Ideea a pornit de la filmul deja celebru care circulă pe Youtube, şi-anume “Life in a day”, în care sunt prezentate filmuleţe din diferite oraşe de pe mapamond (pentru informaţii suplimentare clic aici). Acest film, produs de Ridley Scott şi Kevin MacDonald, se vrea a fi o capsulă temporală pentru generaţiile viitoare, care vor vedea cum arată o zi pe Pământ. “Life in a day” a reunit contribuţiile a 80.000 de persoane, din 192 de ţări şi totalizat un număr de 4500 de ore de filmare despre ziua de 24 iulie. ;))

Acum, pentru că şi Oradea se vrea a fi intrată în această capsulă temporală, cei de la site-ul OradeaMea au lansat provocarea: o zi în Oradea! Anunţul oficial e mai jos:

O Zi în Oradea.

Ce-ar fi să facem o capsulă temporală pentru Oradea? Un film făcut imaginile voastre, neprofesioniste, de amatori, filmate cu telefonul mobil, aparatul foto, camera web, orice. Un film pe care dacă l-ar vedea cineva peste 50 de ani şi-ar putea face o idee despre cum era acest oraş şi cum erau locuitorii lui. O carte video scrisă de mai mulţi autori. Un film despre o zi in Oradea.

Cum particip?

Dacă îţi place ideea şi vrei să te implici filmează ceva în Oradea în ziua de sâmbătă, 19 noiembrie 2011. Poţi să încarci filmul pe care l-ai realizat direct pe YouTube pe canalul O zi în Oradea. Dacă nu ai cont YouTube, trimite-ne filmarea ta pe contact@oradeamea.com sau postează filmul pe pagina noastra de facebook.

Care sunt cerinţele?

– puteţi filma cu ajutorul unei camere, aparat de fotografiat, telefon mobil sau web cam
– filmarea trebuie să se realizeze într-o singura zi-19.11.2011
– puteţi filma orice, în orice moment al zilei de 19 noiembrie: oameni, locuri, evenimente, natura, orice fapt care are legătură cu oraşul Oradea sau cu preocupările şi felul de a fi al locuitorilor ei, momente cotidiene
– dacă aparatul cu care filmaţi vă permite, cerinţele tehnice pentru filmare ar fi de 25fps (cadre/sec.) la o rezoluţie de 1080. Dacă nu aveţi această posibilitate tehnică, e ok şi aşa.
– clipurile trebuie să aibă o durată de maxim 5 minute.
– puteţi să încărcaţi pe Youtube sau să ne trimiteţi oricâte clipuri doriţi.

3 de NU

– clipurile nu trebuie să conţină imagini obscene, violenţă sau imagini care ameninţă sau aduc jigniri anumitor persoane sau instituţii
– clipurile nu trebuie editate în nici un fel, ne interesează materialul brut, neprelucrat. Nu puneţi muzică in fundal, nu scrieţi peste film, nu inseraţi fotografii.
– nu ştergeţi fişierul pe care îl încărcaţi pe YouTube, vom avea nevoie de forma originală!

Încercăm să punem imaginile cap la cap şi vedem ce iese.

Până atunci, vizionare plăcută!

Din păcate, eu voi fi în Cluj, la Conferinţa Toastmasters sâmbătă, în 19 noiembrie… Dar doritorii sunt invitaţi să participe! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *