Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

O cină romantică la Crinul Alb

Jun
05

Sătui parcă de aceleaşi locuri (şi implicit aceleaşi feţe) unde mergem zi de zi, am decis aseară să ne aventurăm la o cină romantică, după cum a numit-o logodnicul meu, într-un local cunoscut în Oradea, dar în care noi doi ajungem foarte rar: este vorba despre Crinul Alb (restaurant cu specific italienesc, situat în Parcul Traian). Localul e situat într-un loc propice întâlnirilor romantice, pe malul Crişului Repede, punând la dispoziţia clienţilor o terasă (pe timp de vară) un salon pentru fumători şi unul pentru nefumători.

E cunoscut a fi pizzerie cu livrare la domiciliu (avantajul fiind şi faptul că e deschis non-stop), însă meniul e mult mai bogat de-atât – noi n-am mâncat pizza aseară, ştiam deja că-i foarte bună. Eu am optat pentru piept de pui cu sos de lămâie şi cartofi aurii, iar el pentru tortellini cu şuncă şi smântână. Mâncarea mea a fost delicioasă, practic am lins farfuria, într-atât am fost de încântată de sosul de lămâie. Cartofii au fost calzi, bine condimentaţi – o plăcere – nici prea-prea, nici foarte-foarte. Iubi a zis şi el că i-a plăcut ce şi-a comandat (am luat şi eu o gură – confirm!), însă tot sosul de lămâie l-a dat şi pe el pe spate. Am dres mâncarea cu un vin bun, demisec, şi ne-am pus la poveşti…

A venit apoi desertul: eu, panna cotta şi el, tort de mere cu cremă de vanilie. Ambele, delicioase – deşi săracul, iubi era aşa de plin, că s-a chinuit cu desertul lui (care era mult prea consistent pentru mine, aşa că m-am bucurat din nou de alegerea mai inspirată şi răcoroasă, de altfel).

Acuma, tragem linie şi vedem preţurile:

  • Piept de pui cu sos de lămâie: 18 lei
  • Cartofi aurii: 5 lei
  • Tortellini cu şuncă şi smântână: 20 lei
  • Panna Cotta: 9 lei
  • Tort de mere cu cremă de vanilie: 11 lei
  • Vin Cabernet Sauvignon (Zestrea): 29 lei

Totalul – acceptabil pentru doi mâncăcioşi… Ca sugestie de îmbunătăţire… le-aş spune să fie atenţi cu muzica: merge într-o veselie radioul (bine, e MagicFM, şi la ora la care am fost noi, era doar muzică romantică, deci s-a potrivit cu atmosfera – dar poate n-ar strica să fie un playlist demn de mâncarea lor bună). Băile sunt curate, frumoase chiar. Vom reveni, cu siguranţă – mai ales pentru că (uitai să vă zic) servirea a fost impecabilă!

One Response to O cină romantică la Crinul Alb

  1. Pingback: Lansarea hipMenu in Oradea (p) - Ioana Ştef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *