Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Noua bucurie culinară din #Oradea: Due Fratelli

Apr
29

Știu că săptămânal (dacă nu lunar) apar business-uri noi în Oradea, mai ales în categoria localuri. Multora le e greu să supraviețuiască, alții fac promoții peste promoții, dar cert e un lucru: dacă faci treaba și gustoasă (la mâncare, zic), n-are cum să nu-ți iasă. S-a întâmplat să sărbătorim în weekend în familie, și la o recomandare am ajuns la Pizzeria Due Fratelli (situat pe str. Roman Ciorogariu – vis-a-vis de Colegiul Național Mihai Eminescu). 

Local cu specific italienesc, în duminica în care l-am vizitat era foarte animat, zgomotos (la modul pozitiv), cu lume care părea a se simți bine. Tot mâncând prin oraș de câțiva ani încoace, am ajuns să-mi dau seama că un local care-i plin și zgomotos e bun de ceva. Iar despre Due Fratelli am aflat curând: mâncare bună la prețuri și mai bune. Duminică seara am gustat paste mare e monti (24 lei – excelente – cum am mâncat în Italia!) și niște pahare de Prosecco (8 lei paharul), dar și din pizza comesenilor (Margherita – 14 lei, Affumicata – 24 lei și pizza casei – Due Fratelli – 23 lei). Îmi spunea cineva cândva că dacă Pizza Margherita e bună, atunci orice pizza e bună în local. Iar Margherita de la masa noastră a fost buuună.

Poate n-aș fi scris despre ei după o singură experiență, dar întâmplarea a făcut să mănânc și luni seara la ei. De data asta, pizza… Pizza Tonno e Cipolla (18 lei) și Salmone (24 lei). Salmone, care avea un ulei de usturoi de m-am lins pe degete toată seara. O minune… iar pizza cu ton, pe care n-am terminat-o aseară, am luat-o azi la pachet. Și-a fost bună și rece, așa că iar primesc băieții niște stele.

Servirea a fost bună, în ambele seri… la coloana sonoră aș lucra un pic. Mergea MagicFM și oricât mi-ar plăcea radio-ul, parcă tot mai bine-ar merge niște cântece de birt italienești (nu, nu romanțe de adormit mesenii, cum am auzit că mergeau cândva la ei – mi-a zis-o un amic aseară).

Per total, o nouă bucurie culinară în Oradea – nouă pentru mine. Le urez să țină cât mai mult standardele… mai am de testat de la ei desertul și livrarea la domiciliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *