Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Mulţumiţii scriu vreodată ceva?

Aug
20

Ţi-ai cumpărat un produs. Eşti mulţumit de el. Dai vestea mai departe sau ţii doar pentru tine, că deh, dacă tu ai ceva bun, să n-aibă şi vecinu’? Ideea stă în felul următor: în drumul pavat cu fluturaşi şi confetti roz pe care eu şi iubi-bubi îl avem de parcurs, a apărut o oportunitate. Ne mutăm împreună, singuri-singurei, carevasăzică! Şi pentru că apartamentul în care ne mutăm e ceva mai vechi, trebuie niţică pus la punct, adică investim în electrocasnice plus mobilă, podele şi perdele şi alte minuni. Don’t get me started on that, cuz I feel like I’m turning into the mother of all housewives (la câtă vreme petrec visând la Ikea).

Revenim. Primul lucru de care avem nevoie, pe lângă refacerea instalaţiei electrice (da, uitai s-o menţionez pe-asta) e o maşină de spălat. Evident că-ncep ca tot omul şi caut pe net. Dar parcă ar fi mai bine s-o văd live. Dă-i şi vizitează magazinele de profil. Unde-i mai ieftin? Unde-i mai bine? Cât are garanţie? Încape în debara? Aaah, e slim? Ce-nseamnă direct-drive? Cum, e silenţioasă? Şi dă-i şi pune întrebări vânzătorilor. Caaare, spre (ne)surprinderea mea, nu prea-s instruiţi. Or fi fost ei, cândva, de meserie doar vânzători de electrocasnice, de le visau noaptea în somn, dar în prezent nu am mai dat de aşa ceva… Acum învaţă o poezie standard şi cam atât. Dacă ai noroc, te întâlneşti cu un amic sau cunoştinţă şi ajungi să te uiţi ca la Mesia Electrocasnicelor, doar e hoaverul tău şi o să-ţi spună adevărul şi mai mult, o să ţi-o recomande pe THE ONE. Am fost în toate magazinele mari din Oradea şi la fiecare am întrebat: care-i marca pe care ne-o recomandaţi? În fiecare loc am primit alt răspuns: nu s-a nimerit să iasă BOSCH sau Whirlpool sau Indesit sau XYZ de două ori la rând. Fiecare se apucă şi recomandă ceva de care vrea să scape, poate? Nu ştiu…

Şi-am găsit un model care cât de cât e OK, calitate-preţ. Atâta ne permitem, atâta putem. Bun, dacă am găsit-o, căutăm recenzii pe net. Mai deloc (aproape 0). Mă interesez dacă-i model prea nou şi n-a cumpărat lumea. Nu e. Mă uit să văd dacă se vând. Se vând. No stai, că nu puşcă la calcul. Dacă produsul se vinde şi-i bunicel… de ce nu scrie lumea despre asta? Suntem atâta de frustraţi şi obişnuiţi să scriem doar despre necazuri, încât nu ne putem bucura când punem mâna pe un lucru de calitate? Sau ne temem să nu carecumva să cobim şi-n secunda doi după ce-am dat publish la comentariul de bine despre produs, să se strice?

No, vă spun un lucru. Eu m-am hotărât să schimb asta. De-acum înainte o să scriu de mama focului despre toate produsele pe care mi le cumpăr. Dacă-i de bine, de bine, dacă nu, de rău. Dar o să scriu. Pentru că mi-am dat seama că pentru mine, cumpărătorul, contează să ştiu şi părerea unuia ca mine, un average Joe, nu doar recenziile standard din manual. Na, că parcă mi-a trecut supărarea niţel. Gata. De mâine scriu! 🙂

*sursa foto: aici

9 Responses to Mulţumiţii scriu vreodată ceva?

  1. Da 🙂 Io mereu las feedback după ce cumpăr patterns pe etsy, spre exemplu. Sau scriu pe blog dacă-s mulțumită de-un produs, ori contactez vânzătorul/magazinul și specific dacă a ajuns coletul, cum e etc. Presupun că încă nu există cultura criticii constructive și a feedback-ului constructiv cu pro și contra. Nu de puține ori am ignorat comentariile negative – fără argumente, în care unii se cramponaseră în detalii, gen nu e top of the line deși nici producătorul nu-l prezintă ca fiind top of the line – și-am cumpărat un produs pentru că m-au convins specificațiile și descrierea.

  2. De acord cu treaba asta, fiindca si eu sunt genul care ma documentez si sufar cand nu gasesc informatii suficiente. Sa curga recenziile! 😀

  3. Anul trecut pe vremea asta, eram cat de cat cu toate cele puse la punct in casa, dar Doamne mult am cautat si noi pana am gasit ceea ce ne trebuie ne place si ne si permitem, ca na, banii sunt numarati. :)) Ne-am cumparat de ex. un frigider de care n-am reusit sa citesc nimic pe net sau oriunde altundeva si se gasea la un singur magazin din Oradea :)) , dar l-am cumparat, arata bine, se incadreaza in decorul bucatariei si e si trendy flendy, zic eu. :)) Rabdare si multa intuitie buna, ca la magazin omul vinde pe ce are target mai nou. 😀 Multa bafta si Ikea ruuuullllzzzz 😀 😀 , e partea cea mai placuta :))

    • Mda, am început și eu să mă bucur de căutatul prin magazine după chestii pentru casă. Merci, să fie bafta! 🙂

  4. Multumitii romani nu scriu mare lucru, ca doar daca te plangi sau esti nemultumit de ceva, doar atunci esti in grafic, share-uit si alte cele.
    Si mie imi place sa scriu despre chestiile pe care le-am cumparat si imi plac, si mai putin despre dezamagiri.
    Bloggerul ia starea postarii pe care o scrie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *