Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Cum miroase primăvara?

Mar
07

Nu de multe ori mi se întâmplă să asociez mirosurile cu anotimpuri. Știu că iarna, spre exemplu, miroase a portocale, scorțișoară și, dacă ești din Oradea, a kurtos kalacs. Vara miroase a zăpușeală, a iasomie (cel puțin acasă la mine) și a vacanță.

Dar primăvara, despre ea ce spunem?

În zilele de studenție, primăvara mea mirosea întotdeauna a magnolii – florile Timișoarei, pe care nu mă săturam să le admir în plimbări nenumărate pe malul Begăi. În orașul natal, primăvara miroase a iarbă crudă și bujorii din curtea casei părintești. A nou, a curat, a revenire.

Ei bine, cel mai frumos mod de a începe cum se cuvine o primăvară e, de ce nu, cu un parfum nou – unul care să înglobeze mireasma delicată a naturii trezite la viață – iar prietenii de la Farmec vin cu o surpriză – apa de parfum Dedicație. Pe care m-am gândit să v-o ofer cadou, într-un concurs, femeilor care îndrăgesc aroma primăverii (pentru că mie mi se pare că parfumul aduce mult a proaspăt și nou).

Ce trebuie să faceți – e foarte simplu! Scrieți-mi într-un comentariu răspunsul vostru la întrebarea Cum miroase primăvara ta?, iar câștigătorul îl voi desemna joi, 20 martie 2014 (în ziua echinocțiului de primăvară – prima zi oficială a anotimpului verde-crud). Voi alege răspunsul care-mi place mie cel mai mult.

Și dacă tot vă spun despre bunătățile pe care le puteți găsi pe site-ul Farmec, aflați că în perioada 7-8 martie la orice produs comandat de pe site aveți reducere de 25%. Enjoy your shopping și o primăvară… cum vă doriți! 🙂

LATER EDIT (12 martie 2014):

Din păcate, am aflat de la reprezentanții Farmec că stocul de parfumuri s-a epuizat, iar premiul pe care-l voi da este un set de FIOLE CU COLAGEN, doar primăvara înseamnă și reîntinerire, nu-i așa? 😉

LATER EDIT 2 (20 martie 2014):

Câștigătoarea e Carina. Vă mulțumesc, dragilor, pentru participare!

7 Responses to Cum miroase primăvara?

 1. Aerul e mai călduț, soarele zâmbește timid, dar totuși zâmbește și pomii înfloresc. Păsările cântă, copiii încep să stea mai mult afară.Se simt miresme cu iz de flori, tinerețe și voie bună…. primăvara mea miroase a viață, zambile și primule.

 2. Primăvara mea miroase a frezii, a zambile şi a bujori. Are iz de pământ reavăn, de iarba crudă şi de pomi înfloriţi. Împleteşte în aer zbor de rândunele, fâlfâit de aripi de berze şi triluri vesele. Este colorată de pufuri galbene de boboci, de narcise şi lalele aşternute în covoare pe dealurile oraşului. Vine pe nesimţite şi declanşează explozii de viaţă şi de fericire, bucură priviri şi înalţă inimi.
  Primăvara mea este cel mai frumos anotimp al sufletului meu.

 3. Primavara mea are miros de soare, de verde si de flori de corcodus. In plimbarile mele pe malul Crisului Repede miroase primavara are miros de zambete de copii, de indragostiti si de 8 martie.

 4. Pentru mine, primavara miroase a frezii..Frezia este floarea mea preferata, mirosul ei unic ma duce mereu cu gandul la primavara.

 5. Primavara miroase a fericire!!!!!

 6. Ionita Adriana

  Primavara mea miroase in primul rand a tinerete, a amintirii ce-mi danseaza in minte trezindu-mi simturile si purtandu-le in trecut. Imi amintesc copilaria in care florile faceau parte din viata mea de zi cu zi. Alergam printre ele, le atingeam cu varful degetelor si le miroseam parfumul raspandit in aer. Eram ca o albinuta ce zbura de la o floare la alta, admirand-o si umplandu-mi sufletul cu aroma ei. Primavara mea miroase a zambile colorate si a frezii aromate. Miroase a ghiocei mici si gingasi si a lalele delicate. Miroase a flori de cires purtate de adierea primaverii si a orhidee pastrate cu grija pe noptiera. Deschid larg geamul pentru a-mi umple narile si sufletul de adierea placuta a primaverii si de aroma raspandita de flori. Privesc pe strada indragostiti tinandu-se de mana, tineri care ofera flori minunate si copii cu cate o zambila firava pe care o daruiesc cu drag mamei lor.
  Primavara miroase a tinerete, a dragoste si a amintirii parfumate pastrate intr-un colt al inimii.

 7. Primăvara miroase în mod sigur a noutate, a iarbă, a ghiocei, a renaștere și voie bună!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *