Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

La “Iunion”, birjar!

Jun
04

Pentru că “nu se face” să treci peste Caragiale zilele astea, teatru fiind, se pune problema să reinventezi roata – pentru că, nu-i aşa, Caragiale e fumat, expirat (?), îl ştim deja, ne-am plictisit, vrem să-i vedem scrierile şi celebrele personaje în ipostaze inedite. Zis şi făcut! Daniel Vulcu, directorul teatrului orădean, a luat frâiele şi s-a apucat de spectacol: un show de cabaret, condimentat cu momente de muzică, dans şi iluzionism, care se împletesc cu schiţele nemuritorului Nea Iancu!

Rică Venturiano dă pe la “Iunion”, urmărind-o pe Ziţa, care deşi locuieşte cu Veta şi familia acesteia, vrea să fie fericită în dragoste, alături de tânăr. Amicii Mache, Tache şi Lache se ciondănesc pe motive… încornorate, Miţa şi Ziţa se ceartă pe bărbaţi (care a fost până la urmă cu Mitică, Locotenentu’?!) într-o scenă de bătaie cum n-am mai văzut, culminată cu un dans de calmare a spiritelor, Popa Petcu îşi devorţează fata, la fel şi madam Popescu… toate într-o veselie cu fum de ţigară şi halbe de bere, cu final fericit. Cum spuneam, există momente de muzică live: cu melodii celebre, pe care cu siguranţă le fredonaţi (Sărută-mă, Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara?, Mărie şi Mărioară, Cine iubeşte şi lasă), dintre solişti făcând parte şi cunoscuta interpretă Ana Maria Georgescu; apoi avem momentele de dans, asigurate de Ansamblul Artistic Profesionist Crişana şi momentele de iluzionism, alături de îndrăgiţii Eduard şi Bianca.

Aşa că dacă aveţi şansa să fiţi în Oradea zilele acestea, vă invit cu drag să vizionaţi spectacolul LA “IUNION”, BIRJAR! – un cabaret vesel, un spectacol uşor, ca de vară, de la care sigur plecaţi cu zâmbetul pe buze! 🙂

PS: despre spectacol vă invit să citiţi şi aici.

*Foto: Remus Toderici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *