Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Jurnal de nuntă 8: muzica

Oct
04

noi-doiDe la bun început vă scriu că nunta a avut loc, și-acum scriu despre aspectele practice ale petrecerii… ce-am aflat, învățat, și ce-aș face (poate altfel).

Ziceau mulți dintre cei cu care am discutat că muzica face petrecerea. Ei bine… nu mai sunt atât de sigură. Am fost la nunți la care a fost super formație, la care lumea n-a dansat, și nunți cu DJ în care ringul a fost plin-ochi toată seara. Așadar, sunt cazuri și cazuri – iar nunta ți-o fac oamenii. Noi am ales un DJ pentru petrecerea noastră, și un scurt moment folcloric, pentru că am simțit că ne vom distra foarte bine și dacă nu e o formație care să cânte live. A fost luat în calcul și considerentul financiar, pentru că e un efort mult mai mare să ai formație la nuntă (prețurile încep de la 1500 de euro, și ajung până la 3000), iar la câți invitați am avut (aproape 200), ne-am gândit că e mai bine pentru noi să luăm DJ.

E foarte important, orice ați alege, să discutați cu ei dinainte – să le dați un playlist, ce vă place și ce nu, pe ce anume să insiste, ce să evite. Nu-i uitați pe invitați – trebuie să vă placă vouă muzica în primul rând, pentru că mirii dau tonul petrecerii, dar alegeți și melodii pentru cei care au venit special să vă vadă – spre exemplu – noi am avut invitați din Maramureș, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, așa că am îmbinat muzica populară de Bihor cu melodii și din alte colțuri de țară. Iar invitații au apreciat momentele, pentru că ringul a fost plin toată petrecerea.

Inițial doream să facem pauze între momente, pentru ca invitații să mănânce, dar pentru că se distrau atât de bine, l-am lăsat pe DJ să-și facă damblaua. 🙂

La final, totul a ieșit brici, chiar și DJ-ul a recunoscut că s-a distrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *