Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Instantanee pe sub geana Lumia 620

May
14

Mă ştiţi că-s fan Nokia, este? No, în blogosfera orădeană a aparut un video-foto blog, PurePX.com, dedicat fotografiilor cu telefoanele mobile Nokia. Cică au cele mai bune camere foto și o tehnologie nouă despre care eu, ca o domnișoară delicată ce sunt, nu înțeleg mare lucru. Idee e că poate face niște fotografii foarte bune. A încercat Ciprian, autorul blogului, să-mi explice una-alta dar i-am tăiat-o scurt și i-am zis să-mi arate pe ce buton apăs ca să fac fotografia și să nu-mi mai vorbească despre avioane că nu mă pricep. Îmi luasem niște pantofi noi de care eram foarte mândră și doream să le fac o poză ca să o trimit unei prietene ce se plângea că are o nuntă la sfârșitul lunii și nu-și găsește pantofi. :))

Când m-am întâlnit cu Ciprian și a avut loc discuția de mai sus, acesta avea un Lumia 920 care deși e un smartphone senzațional, îmi pare puțin cam mare pentru mâinile mele. L-am văzut când a venit la teatru să facă fotografiile astea și probabil m-aș obișnui cu el în câteva zile dar atenția mi-a fost atrasă de ceea ce am crezut că este un telefon de jucărie. Avea la el un Nokia Lumia 620 și când a văzut cât de entuziasmată sunt de felul în care arată, mi-a lăsat telefonul să mă joc cu el câteva zile.

Da, da, am scris JOC, pentru că telefonul e colorat, şi-i atâta de simpatic, că n-ai cum să nu crezi că-i făcut pentru distracţii – eu aşa l-am priceput. Bine s-or gândit domnii de-acolo, să-l facă disponibil în mai multe culori, că parcă prea suntem invadaţi de alb şi negru. Ei bine, al meu a fost verzui şi a fost dragoste la prima… tastare! De ce spun asta: pentru că primul lucru pe care l-am observat, după sistemul de operare diferit (despre care vă zic imediat), a fost modul în care tastez – pentru că în ziua de azi am ajuns să folosim un dispozitiv destinat inițial vorbitului, pentru a scrie mesaje SMS/tweet-uri/facebook updates/etc. No, cu telefonul meu de-acasă, munca de tastare e din ce în ce mai dificilă, de tot trebuie să-l pun în landscape să mă descurc, dar am fost plăcut surprinsă de faptul că m-am descurcat mai uşor pe Nokia, care-i mai mic decât al meu.

Apoi, cum ziceam, sistemul de operare – windows phone. A fost pentru prima oară când am pus mâna pe-un astfel de telefon, şi mi s-a părut oarecum ciudat la început, fiind deja obişnuită cu android-ul de mai bine de jumătate de an, dar ce-am constatat, după 2 săptămâni cu windows phone, a fost că m-am descurcat onorabil cu el. Ba mai mult, începuse să-mi placă structura nouă. Acuma, există diferenţe, fireşte, că nu sunt aceleaşi programe ca pe android, dar m-am descurcat cu ce-am găsit (şi-am fost mulţumită de cum arată Facebook în varianta windows phone – parcă-i mai user friendly, şi de variantele la foto-edit cu care m-am jucat).

Şi când vorbim de foto ajungem la punctul forte al acestui jucăuş telefon, în opinia mea: face nişte poze excelente! Clare, luminoase (că de-aia i-o fi zicând Lumia, bag de samă), ştie nişte şmecherii care sunt cu siguranţă pe placul fotografilor amatori. Am auzit într-o conferinţă cândva că al doilea lucru pentru care oamenii folosesc telefonul sunt pozele (primul fiind vorbitul) – deşi, după mine, fotografiatul ajunge încet şi sigur pe locul 1. No, dacă vă place să vă pozaţi cu telefonul, io zic că pozili făcute de Lumia 620 sunt frumoase şi filmările la fel. Calitatea sunetului e surprinzător de bună!

Ce mi-ar fi plăcut să fie diferit, în umila mea opinie de fată, a fost lista cu aplicaţii. În telefon apare listă, de tre’ să dai cu scroll-ul până hăt, departe, dacă te interesează să ajungi undeva la capătul ei. Oare nu puteau să facă să apară cu iconiţe, să schimbi 2-3 ecrane? Mi-ar fi fost şi mie oleacă mai uşor să navighez.

All in all, ca să ilustrez cele scrise mai sus despre aparatul foto, iacătă nişte poze făcute cu Nokia Lumia 620. Enjoy! 🙂

PS: cu una din poze vreau să-mi încerc norocul şi la concursul PurePX, poate-poate pun mâna pe nişte căşti meseriaşe de la Nokia!

3 Responses to Instantanee pe sub geana Lumia 620

  1. Nu inteleg cum se poate compara un windows phone cu android. E distanta ca de la cer la pamant…… nu degeaba au cota de piata de 3% cei de la microsoft pe piata mobilelor.

  2. daca vrei sa ajungi la capatul listei de apps apesi litera a, iti apare o fereastra cu toate literele si apoi apesi litera corespunzatoare aplicatiei pe care ti-o doresti. este foarte rapida procedura, doar ca nu este foarte intuitiv, insa te obisnuiesti destul de repede. in plus, poti sa faci pin to start aplicatiilor pe care le folosesti. mai des ca sa le ai mereu in primul ecran.

  3. si daca nu stii cum se cheama aplicatia ? si ai in minte doar iconitza ..
    ai pus-o …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *