Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Iarna car și vara, sanie. Sau frigider

Aug
12

Îmi vin în minte, în timp ce scriu aici, tot felul de zicale, de la legile lui Murphy, la karma, la iarna car și vara sanie (c-așa e omul, gospodar).

Și mă tot gândesc ce-a fost în mintea mea când m-am bucurat nesperat de mult de frigiderul primit cado’, la casa nouă, fără să ne uităm mai atent pe la el (din nou, zicale românești, Calul de dar nu se caută la dinți). 

L-am luat și l-am îngrijit, curățat și răsfățat, și ne-a lăsat baltă când ne-a fost lumea mai dragă. Și nu, nu e doar o expresie metaforică asta cu balta. Efectiv a lăsat o baltă în hol, distrugând parchetul și tot ce-a mai prins în cale. Știu, trebuia să punem ceva sub el (mea culpa), sau să-l verificăm mai atent, dar suntem noi în treaba asta cu mutatul și electrocasnicele, să ne fie cu iertare.

Așa că azi am primit telefonul de care-mi era cel mai frică:

Iubi, hai să ne uităm la oferte, să ne luăm un frigider nou.

Era timpul, că nu se mai poate trăi așa. Mai ales că după concediul franțuzesc am venit cu toată brânza și untul care-a încăput în mașină, și tare mi-e că o să se strice bunătate de brânzică (mânca-o-ar mama cât e de bună). Acuma începe amuzamentul și lupta contra cronometru să găsim și oferta (da, da, știu și zicala aia cu Și sărac, și cu pretenții), și produsul cât de cât mai acătării. Ceva idei de AȘA DA sau AȘA NU, dacă aveți… sau mărci de evitat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *