Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Hope Springs – Terapie de cuplu

Oct
05

Am jonglat cum am ştiut eu mai bine cu programul pe care-l am zilele astea şi-am ajuns, după lupte seculare, la Cortina, la Hope Springs. N-am căutat multe informaţii iniţial, am văzut doar trailerul şi asta m-a convins: trebuia să mă aflu în sală, să văd cât de “romantic” poate fi the-one-and-only Tommy Lee Jones în combinaţie cu madam Meryl Streep. Ah, da… e vorba despre terapie de cuplu (intensivă chiar), condusă de Steve Carell, de care mi-a fost iniţial frică, dar care s-a dovedit a fi în stare să se integreze în atmosfera de calm aparent a filmului.

Kay e măritată cu Arnold de-o viaţă – tocmai şi-au sărbătorit cea de-a 31-a aniversare a căsniciei. La întrebarea firească a fiicei lor “Ce v-aţi luat cadou?”, după un moment de şoc şi stânjeneală, răspunsul vine… “Well, we got a new cable subscription… it has a lot of new channels.”  Ce să mai dai replică la asta?… Treaba stă în felul următor: simţindu-se tot mai singură într-o căsnicie în care, deşi dragostea a fost mare la început, acum au ajuns să doarmă în dormitoare separate şi nici nu se ating (nici măcar în treacăt), Kay ia o decizie în urma consultării (fireşti, de altfel) bibliotecii cu best-seller-uri: vor merge la consiliere intensivă de cuplu! Consilierul îi ia şi-i disecă, spre încântarea ei şi exasperarea lui, dându-le exerciţii de realizat pentru a-şi regăsi “scânteia”.

Mi-a plăcut teribil de mult filmul acesta, e o lecţie de luat aminte: niciodată nu eşti prea în vârstă să redescoperi anumite lucruri la partenerul tău sau să încerci lucruri noi pentru a salva o căsnicie anostă, plictisitoare sau mai rău, în care singurătatea s-a instalat. Pentru mine a fost un fel de lecţie HOW TO, şi chiar dacă nu neapărat susţin în totalitate nebunia americanilor cu mersul la consiliere, admit că uneori e singura soluţie de remediere. L-am recomandat deja părinţilor să-l vadă, iar dacă aveţi amici care se simt la fel, singuri în cuplu. A MUST SEE!

4 Responses to Hope Springs – Terapie de cuplu

  1. Thanks honey! L-am pus pe lista de must see 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *