Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Furia cui? Doar în 3D!

Apr
03

Am fost aseară cu gaşca de fete la film, în Oradea Shopping City. De ceva vreme nu mă mai înghesui miercurea la film, că prea s-a trezit tot ţăranu’ posesor de Orange să ia două bilete la preţ de unul. Ei bine, în cazul în care nu ştiaţi, lunea e “ladies night” la Cortina, toate fetele intră la orice film cu doar 8 lei biletul. Chiar dacă promoţia asta nu e foarte bine mediatizată, tot se strâng fetele la o partidă de bârfă pe fundal sonor de film 3D.

Noi am fost aseară la Wrath of the Titans, un fel de continuare la Clash of the Titans din 2010, care nici el n-a rupt gura târgului (zic după procentaje, eu nu l-am văzut). Cu mâna pe inimă recunosc că m-am dus pentru că era 3D, deşi avusesem o mega-dezamăgire zilele trecute cu It Which Shall Not Be Named. Nu cunoşteam din poveste decât idei cu care-am rămas după citirea cărţilor de mitologie cândva, demult dar m-am dus cu gândul că sigur văd vreun bunoc la bustul gol, care să justifice alegerea acestui titlu. N-a fost să fie, toţi au avut tot filmul hainele pe ei, a existat o singură scenă cu pupături (de câteva secunde doar – deci nici nu se pune), în rest, numa’ lavă am văzut în faţa ochilor. Subiectu’ n-a fost foarte tare, dar efectele mi-au plăcut; m-am cutremurat de câteva ori în scaun, lucru care nu mi s-a mai întâmplat de la Conan în 3D, şi-acolo tremuram de la cât sânge văzusem pe ecran. Scenele de luptă sunt foarte mişto realizate, măcar de-atât să ne bucurăm, dacă tot n-am dat bani mulţi pe bilet.

Aşadar, Perseu (Sam Worthington) trăieşte fericit (ca un peşte în apă, era să zic), cu fiu-său într-o comunitate de pescari, fără vreun gând de-a se întoarce în lumea zeilor. Da’ vine tăticu’ în vizită, lansând premoniţii sumbre despre un viitor nu foarte îndepărtat. Zeus (Liam Neeson) şi Poseidon (Danny Huston) merg în Infern să-l viziteze pe fratele Hades (Ralph Fiennes), dar acesta i-a trădat şi împreună cu Ares, au hotărât să-l elibereze pe tăticul Cronos (închis în Tartar într-un episod anterior). All hell breaks loose, Poseidon moare primu’, Zeus e luat prizonier, pentru că puterea lui îl poate elibera pe Cronos. Între timp, Perseu află de baiurile lui tăticu’ şi, împreună cu alt semizeu, Agenor (fiu al lui Poseidon) şi cu Andromeda pleacă să-l caute pe Hefaistos, care-i va duce în Tartar. No, la partea asta mi s-au cam încurcat versiunile în cap. Îmi amintesc clar descrierea Zeului Făuritor de pe când eram copilă, un Hefaistos urât ca noaptea şi şchiop, or ăsta din film era un bunicuţ cu dublă personalitate.

Needless to say, totul e bine când se termină cu bine, fraţii se împacă, Perseu salvează planeta cu ajutorul lui Pegas, fireşte, şi-i dă şi un mozol Andromedei (Rosamund Pike). Acuma, întrebarea mea după vizionarea peliculei… Cum sărăcie a ieşit Perseu din râul de lavă fără nicio arsură (same question for the horse)? Şi-n plus, de ce pupă mereu fetele fără să se spele, la ore după ce-i gata lupta cea mare? :))

3 Responses to Furia cui? Doar în 3D!

  1. Sa vezi Immortals…. ca si acolo e vorba de muntele Tartar… legat de muntele asta mi-am adus aminte de sosu TARTAR. de acolo o fi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *