Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Excursie la Budapesta cu Euromaidec

Feb
12

Primesc, de ceva vreme, tot mai multe notificări de la compania de transport Euromaidec. Și le văd anunțurile ba prin vreo revistă, ba pe vreun timeline al unui amic, așa că într-un final curiozitatea a învins și am început să mă uit tot mai des pe la ofertele lor. Ei organizează tot felul de excursii de o zi, de două, prin locuri frumoase (spre exemplu, excursie de ski la Arieșeni, sau o plimbare prin Budapesta ori Viena).

Mă tenta de multă vreme să vizitez capiala Ungariei, mai ales că poveștile nu conteneau despre cât de frumoasă e, așa că l-am invitat pe logodnic la o aventură prin Budapesta, alături de Euromaidec, într-o excursie organizată. Prețul, excelent: 120 de lei. Cu opriri pe la câteva dintre cele mai importante obiective turistice și evident, o tură de shopping.

Am văzut panorama asupra Budapestei de la Belvedere, apoi Bastionul Pescarilor din Citadelă, Muzeul Marțipanului (de la care m-am întors cu multe suveniruri dulci), Parlamentul (de la distanță, deoarece clădirea e în permanentă renovare, din cauza materialelor de construcție, cam sensibile la „colorituri”), Catedrala Sf. Ștefan și Piața Eroilor. Apoi, o pauză de mâncărică și shopping prin Arena. Mi-a plăcut această inițiativă de a face excursii organizate tocmai pentru informațiile pe care le-am aflat instant, la fața locului. De fiecare dată când opream în fața unui obiectiv, primeam și informații foarte interesante, picante chiar. Cu siguranță aș fi putut afla datele și dacă aș fi căutat eu, dar parcă e mai comod să te uiți și să admiri ce e în fața ta, decât să stai cu nasul în hărți și pe telefoane. Am apreciat faptul că toată experiența în sine nu a durat mult – am plecat la 7 dimineața, prompt (am fost luați de acasă), cu un microbus curat, care avea căldură, iar de ajuns acasă am ajuns undeva în jurul orei 9 seara. Am prins și vreme plăcută – deși era început de februarie și existau unele urme de zăpadă sau vânt tăios, dar asta nu ne-a împiedicat să avem o aventură pe cinste!

M-am îndrăgostit de orașul de pe Dunăre și tot ce-mi doresc acum e un city-break, bineînțeles…

E doar prima experiență pe care o am alături de Euromaidec, dar sunt foarte curioasă pe viitor ce-mi propun nou. Am văzut deja că au o campanie frumoasă, „Turist prin Bihor”, care sper că va fi următoarea excursie alături de ei. Voi ați circulat cu ei? Ce părere aveți de serviciile oferite?

3 Responses to Excursie la Budapesta cu Euromaidec

  1. Multumim Ioana pentru increderea acordata in serviciile Euromaidec Touring.

    A fost o placere sa te avem alaturi !

  2. Nu cred sa-ti ajunga un week-end daca vrei sa vizitezi Budapesta; daca poti si ai timp iti recomand s-o vizitezi amanuntit timp de o saptamana, dar undeva prin luna Mai cand e mai cald si poti face si-o excursie pe Dunare in sus. Crede-ma, e un must-see!

  3. Pingback: Primul concediu cu bebe Alex - Bibione - Ioana Ştef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *