Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Dimineaţa devreme

Oct
20

O leapşă de la draga de Tomi, de care-am tot uitat până acum, dar pe care o onorez cu mare drag azi! 🙂 Cred c-am spus-o, dar o mai spun… Ador dimineaţa! E momentul meu magic din zi, în care mă simt plină de energie. Clar, contează foarte mult cât am dormit, şi cum, dar în general ador dimineţile.

Bineînţeles, prefer dimineţile de vară, când pot să dau o fugă prin grădină sau parc şi să mă plimb prin iarba plină de rouă, sau s-ascult cântatul cocoşilor – asta numai dacă stai la ţară se-ntâmplă, evident, dar merg şi dimineţile de iarnă cu miros de portocale şi scorţişoară…

Cum nu beau cafea, dar sunt cu ceaiurile, am tabieturile mele de fiecare dimineaţă: după trezirea care se face pe o melodie neapărat blândă şi drăguţă (pe care o schimb destul de des, cam o dată la 2-3 luni), urmează ridicarea bruscă din pat. Aveam o perioadă în care apăsam volens-nolens pe butonul de snooze, şi gata eram – mai aţipeam o jumătate de oră, şi dup-aceea eram toată buimacă – mi-am dat seama că asta NU e soluţia cea mai potrivită.

Îmbrăcatul, toaleta zilnică, şi apoi o mică gustare, pentru drum, şi off to the bureau we go! 🙂 Acolo, neapărat, m-aşteaptă o ceaşcă mare de ceai, pe care-o devorez în timp ce-mi răspund la mailuri sau fac revista online-ului. Şi de-acolo… nici nu-mi dau seama cum trece ziua mea, şi iar ajung la o nouă dimineaţă minunată!

Se-ntâmplă să mai am şi zile în care mi-e mai greu (dar nu imposibil) să mă trezesc, şi-atunci mă-ndrept spre baie cât de repede pot, să dau cu nişte apă rece pe ochişori, să treacă proasta dispoziţie. Dar cel mai mult contează faptul că iau fiecare zi în parte, şi o tratez ca pe-o mică victorie şi ca pe-o şansă de-a face lucruri bune – pentru că, nu-i aşa, ziua bună se cunoaşte de dimineaţă! ;))

*poza e luată de pe Wikipedia, şi e un tablou de-al lui Edward Hopper – Morning Sun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *