Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Despre răbdare

Jan
15

De ce ne e atât de greu să ne ţinem de cuvânt, atunci când vrem să realizăm o schimbare la noi? Vorbesc despre o shimbare majoră, care ţine de un obicei sau, ştiu eu, de o chestie care face parte din caracterul/comportamentul tău de ceva vreme, şi acum vrei să nu mai fie acolo. Poate pentru c-ai primit nenumărate reacţii negative din partea celor din jur, sau poate (în cazul cel mai fericit) ţi-ai dat seama singur şi ai tras semnalul de alarmă.

Iar cei apropiaţi ar trebui să-ţi fie aproape (că de-aia îi numeşti aşa), şi să te susţină, şi să te ridice în nenumăratele încercări de-a reuşi, pentru că, să fim sinceri, io nu prea cunosc super-oameni care s-o fi reuşit din prima. Şi vrei din tot sufletul să-ţi iasă, şi începi şi speri, pentru că, nu-i aşa, speranţa moare ultima! (“şi totuşi, moare!” îmi amintea cineva recent…) Dar când o porneşti pe drumul fără de întoarcere, ai nevoie să fii înarmat cu toată energia pozitivă de care poţi face rost, să ai prieteni în jur care să te apere de tine însuţi şi, mai mult, să fii răbdător. E un drum atât de anevoios, cu-atâtea suişuri şi coborâşuri, cu întoarceri, renunţări iar la final s-ar putea să te aştepte mult-dorita victorie. Aşa că, Doamne, dă-mi răbdare! Dar dă-mi-o acum!!! 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=toiM1B6E2ww&fs=1&hl=en_US]

PS: Is it true that you can’t always get what you want, but if you try sometime, you might find you get what you need?

8 Responses to Despre răbdare

 1. I'll be there for you if you want me to. Because I do believe in you! 😀 si referitor la intrebarea ta, you will get what you need, when you will need it:) but don't ask for it, let it come as a surprise 😛

 2. Rabdarea e o virtute.
  Ea trebuie cultivata.

  Nu te nasti cu rabdare. Poti sa vezi copii razgaiati care n-au rabdare sa li se cumpere ceva sau sa obtina ceva. Tropaie si chitzaie pentru a-si arata nerabdarea.

  In partea opusa, un om ce si-a dobandit maturitatea, poate fi si la 50 de ani, are rabdare. Pentru ca are un scop. Are asteptari. Ba mai mult, a intreprins ceva pentru a se astepta la ceva in sensul dorit.
  Nu poti sa ai rabdare sa termini o facultate. Trebuie sa si faci ceva in sensul asta. (Habar n-am ce, poate sa pui mana si pe carte 🙂 )

  Rabdarea nu e doar curgere de timp. E un antrenament cu tine insuti pentru a te pregati sa identifici si sa valorizezi bucuria dobandirii.

  Schiorul nu are rabdare sa ajunga la baza pantei ci se bucura de calatoria pe care a initiat-o. Testul rabdarii se aplica aici la gesturile corecte pe care le face pentru a ajunge la destinatie intreg la minte si la trup. Rabdarea e insa incununata de succes daca, dupa antrenamente serioase, timpul de coborare depaseste un record, fie el si personal.

  Rabdare iti trebuie si atunci cand in devenirea ta ti-ai fixat un tzel si nu doar iti indepti atentia spre el ci si faci ceva ca sa-l atingi.

  Rabdarea este totdeauna un cadou.

  Fie astepti tranvaiul sau trenul care iti aduce iubitul, mereu rabdarea se termina cu un premiu. Este cel care, mental, l-ai si primit deja odata cu rabdarea zeilor.

  • Multumesc pentru vorbele intelepte, Eugen! 🙂
   Acum, nu-mi ramane decat sa-mi astept premiul! 😀

   • Daca ai… rabdare
    vei primi "premiul"
    la intalnirea viitoare
    Toastmasters Oradea.

    Imi plac temele pe care le abordezi.
    Da' esti prea serioasa. Si se ia.
    Acuma, nici neserioasa n-as vrea sa fii… 🙂

    Ce stii de expozitia foto, de azi, din Cetate ?

    • Doar asta am găsit la anunţuri: Oradea este gazda a Ediţiei a V-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni. Tema editiei din acest an este "Tradiţii populare române şi maghiare". Vernisajul va avea loc azi, 17 ianuarie, la Galeria Euro Foto Art Oradea, la ora 11.00.
     Mai multe detalii nu ştiu încă, dar stau cu ochii-n patru! 🙂

 3. Ok. A fost un vernisaj interesant. Si sambata si duminica. Lume putina…
  Pacat…

  Acum daca tot ai deschis vorba, maine 18.01.2011 o delegatie din Oradea va participa la vernisajul Salonului internaţional al artiştilor fotografi români şi maghiari de pretutindeni – ediţia a V-a – „Tradiţii populare” care se va tine la Institutul Cultural Român de la Budapesta.

  Particip si eu.
  Interesant mi se pare faptul ca „Dintre sute de catarge” de Mihai Eminescu apare în patru traduceri ale poeţilor maghiari. Mie mi-a placut gestul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *