Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

De ce m-aș mai duce să văd INTERSTELLAR

Nov
11

N-am mai fost de multă vreme la cinema. Poate pentru că am mult de lucru, pentru că timpul îmi joacă feste, poate că nici cu banii nu stau bine, poate că, poate că… Motivele-s multe dar cert este că, aflând de premiera INTERSTELLAR, mi-am zis că nu pot să ratez evenimentul. Asta și pentru că mi-a fost recomandat de mai mulți prieteni pricepuți într-ale filmului, ale căror păreri contează în lista mea.

Așadar, am o listă cu motive personale pentru care m-aș mai duce să stau 3 ore în scaun, la cinema, doar pentru filmul ăsta mindblowing:

  1. Christopher Nolan – Dacă vă uitați la lista cu ce-a regizat până acum, eu zic că-i impresionantă, și nu doar pentru fanii filmelor cu Batman. Dacă aveai până acum impresia că omul nu poate fi sensibil, ci super calculat, guess again. Nolan, a director often accused of coldness, finally got all mushy when he went to outer space. I can’t solve that equation, but I’ve enjoyed trying to scratch it out. (cronica, aici)
  2. Matthew McConaugheyolder, wiser, better looking… m-a cucerit de la rolul din Dallas Buyers Club, film cu ocazia căruia am realizat că omul s-a maturizat și că poate să joace, nu doar să facă pe playboy-ul și-atât. We used to look up at the sky and wonder at our place in the stars. Now we just look down and worry about our place in the dirt (Cooper). (cronica, aici)
  3. Sunetul – momentele extraordinare de zgomot asurzitor, urmate de liniștea în care te poți auzi gândind – nu cred c-am cunoscut un astfel de sentiment până acum în sala de cinema. Îmi era frică să vorbesc, să nu mă audă toți, la un moment dat.
  4. Imaginea – detaliile tehnice uluitoare le puteți citi aici. Pe mine m-a convins articolul.
  5. Povestea – un fel de pron pentru ingineri și pasionați de știință, realizat în consultanță cu un astrofizician. In the scenario cooked up by Nolan’s brother Jonathan, with an intellectual kick-start from astrophysicist Kip Thorne, our spendthrift 20th century ways have caught up with us in the unspecified middle or late 21st. Global famine and food wars have drastically thinned our herd. Militaries have disbanded (say what?), and almost everyone — even hotshot former test pilots like our man Cooper, who remembers the Good Old Days even though he’s only in his 40s — works the land, which now yields only corn.

Mai trebuie să vă spun că-și merită banii?

PS: mi-a zis cineva că de la jumătatea filmului a plâns, până spre final. Mărturisesc că așteptam cu nerăbdare să văd cât de repede va veni și prima mea lacrimă. N-a venit. A fost o tentativă cândva, pe final, dar nu. Poate a doua oară am noroc…

2 Responses to De ce m-aș mai duce să văd INTERSTELLAR

  1. n-ai vazut filmul dar stii povestea, sunetul si imaginea? .s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *