Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

#Concurs: Avem un violoncel. Cum procedăm?

Apr
17

Azi vă invit la teatru… și nu la orice teatru, ci la unul dintre spectacolele pe care am avut plăcerea de-a le vedea, în frageda-mi pruncie, la teatrul din Oradea: piesa lui Matei Vișniec, regizată de Petru Vutcărău – ȘI CU VIOLONCELUL CE FACEM? Spectacolul s-a  jucat prin anii 2006/2007, având un succes tare mare la public (poate și prin prezența  violoncelistului Ghorghe Crişan). Ei bine, de data aceasta, vă propun să-l revedeți într-o altă formulă, cu Şerban Borda înlocuindu-l pe Doru Fârte, însă Elvira Platon Rîmbu şi Petre Panait rămân pe poziţii… 😉

Piesa într-un act care îmbină comedia cu teatrul absurd. Scrisă în 1989, piesa s-a lansat în anii ’90 la televiziunea publică și a înregistrat de-a lungul timpului numeroase montări. Matei Vișniec continuă, prin scriitură, stilul teatrului absurd. Trei personaje – Doamna cu voal (Elvira Platon Rîmbu), Omul cu Ziarul (Şerban Borda), Bătrânul cu Baston (Petre Panait) – stau inactive, comod într-o sală în aşteptare a… trecerii timpului şi sunt deranjate de un violoncelist (Gheorghe Crisan) care cântă insistent…

Spectacolul se joacă vineri, 19 aprilie 2013, de la ora 19, la Sala Filarmonicii de Stat Oradea. Biletele sunt disponibile la Agenţia Filarmonicii Oradea (Strada Moscovei, nr. 5), programul caseriei L-V, 11.00 – 16.00. Biletul costă 20 lei. 10 lei pentru elevi, studenţi, pensionari.

Şi ca să vă conving de bunele mele intenţii, şi de faptul că e bine să vedeţi acest spectacol – vă ofer o invitaţie dublă la spectacol… dacă-mi povestiţi despre primele voastre întâlniri cu teatrul. Câştigătorul îl anunţ vineri la amiază. Hai, spor la scris!

10 Responses to #Concurs: Avem un violoncel. Cum procedăm?

  1. Pt. concurs…
    Eu am mers 1 data la teatru. Asa mult mi-a placut o actrita, incat am luat-o acasa!

  2. Cosmin Crainic

    Prima mea intalnire cu teatru nu o mai tin minte, deoarce eram la scoala si am fost obligat sa merg.In schimb nu voi uita niciodata cand in urma cu un an am primit cadou 4 bilete la Scripcarul pe acoperis.In momentul in care am pasit in sala parca treceam intr-o alta lume.Acel miros aceea atmosfera, cred ca nu o voi uita niciodata.In timpul piesei simteam si traiam alaturi de personaje si de actorii care le-a insufletir.La final am aplaudat minute in sir reprezentatia.A fost de vis.Am plecat linistit acasa cu o dragoste si o admiratie nespus de mare fata de actorii din acea seara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *