Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Ce faci cu 2% anul ăsta?

Feb
22

 

studioact_logo_blackCu siguranță știi de redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către ONG-uri. Pentru că și noul Teatru Studio Act din Oradea se încadrează în această mare familie a ONG-urilor, ne-am gândit să vă cerem ajutorul!

Cine suntem NOI?

Centrul Multimedia Studio Act din Oradea este un teatru independent înființat în 2016 de Alin Stanciu (actor), Eugen Neag (actor), Ioana Ciobanu (traducător) și Sella Andre (antreprenor). Ne propunem să dezvoltăm un nou spațiu cultural în Oradea, un loc de întâlnire al artelor (teatru, fotografie, cinema, pictură). Activăm atât pe scena teatrului din Oradea, cât și pe cea independentă, unde ne bucurăm de aprecierea publicului, iar recent s-a născut dorința de a focaliza activitatea noastră într-un singur loc – cu alte cuvinte, vrem să avem casa noastră, în care musafirii sunt mereu bineveniți! Am găsit un loc prielnic – o clădire cu o istorie impresionantă (o veche sinagogă construită în 1915), în care am amenajat o sală de spectacole dotată cu toate cele necesare. Inaugurarea noului teatru independent din Oradea s-a desfășurat în perioada 24-27 august 2016, prin evenimentul OPEN STUDIO ACT!!!

Spectacolul REASONS TO BE PRETTY

Prima PRODUCȚIE a Teatrului Studio Act este spectacolul REASONS TO BE PRETTY (de Neil LaBute, regia Radu Horghidan), care a avut avanpremiera în 30 iulie 2016 și a fost primit cu mare interes de comunitatea orădeană. Spectacolul, realizat cu sprijinul autorului, s-a jucat cu casa închisă și a primit cronici pozitive: „Reasons to be Pretty e teatru adevărat, teatru de cea mai bună calitate.” (Mircea Morariu, critic de teatru).

Festivalul OPEN STUDIO ACT!!!

Primul proiect de anvergură al noului teatru independent STUDIO ACT din Oradea a avut loc în perioada 24-27 august 2016 – deschiderea oficială a teatrului prin festivalul OPEN STUDIO ACT!!!, unde peste 300 de spectatori orădeni s-au bucurat atât de spectacole din țară (spectacolele AUTOBAHN de la Teatrul de Nord Satu Mare și RESPIRAȚII de la Teatrul Ariel din Târgu Mureș), cât și de producții proprii (IMPRO PATZAN SHOW – spectacol de improvizație teatrală și premiera REASONS TO BE PRETTY, prima producție STUDIO ACT Oradea), workshop-uri de improvizație teatrală și oratorie, precum și o  expoziție de fotografie de teatru.

SHORT TO THE POINT / SPUNE PE SCURT

Începând din luna octombrie a anului 2016, teatrul Studio Act colaborează cu Compania SHORT TO THE POINT (SPUNE PE SCURT), care distribuie scurtmetraje în 4 orașe din țară. Orădenii vor putea viziona, în seri desemnate, scurtmetraje internaționale în sala Studio Act.

Proiecte culturale în anul 2017

O nouă producție STUDIO ACT: VĂ PLAC BANANELE, TOVARĂȘI? (de Székely Csaba, regia Andi Gherghe)

În luna ianuarie, Teatrul Studio Act începe munca la o nouă producție – un spectacol regizat de Andi Gherghe, un tânăr regizor de pe scena independentă. Premiera este programată pentru luna mai. Un one-man show cu Alin Stanciu.

OPEN STUDIO ACT!!! – ediția a II-a (23-27 august)

Pentru ediția a doua a Festivalului OPEN STUDIO ACT!!!, vom invita cinci spectacole de teatru independent din țară, și vom lansa un proiect experimental în parteneriat cu Universitatea de Arte din Târgu Mureș, în care studenți ai departamentului de actorie și regie vor realiza trei spectacole inedite pentru publicul orădean. Sub denumirea de VISE, aceste producții vor purta spectatorul într-o lume neobișnuită, în care va lua parte în mod activ la procesul de creație. Toate spectacolele au o durată fixă (7 min. 48 sec.), și sunt realizate pentru un număr limitat de participanți, între unul și cinci spectatori. Vor fi producții originale, bazate pe scenarii construite de studenții Universității de Arte din Târgu Mureș (viitorii regizori și actori), în spații neconvenționale.

Din programul festivalului nu vor lipsi workshop-urile de improvizație teatrală, oratorie și fotografie.

SPECTACOLE INVITATE DIN ȚARĂ

Începând din luna octombrie a anului 2016, Teatrul Independent STUDIO ACT din Oradea a invitat în fața publicului orădean spectacole independente de teatru din țară!

Primul spectacol care a venit la Oradea a fost MOLLOY din Târgu Mureș – scenariul de Ștefan ROMAN, după „Molloy” și „Texte de neființă” de Samuel Beckett, în regia lui Dorin BOCA (jucat în 29 octombrie, de la ora 20 la Studio Act).

Al doilea eveniment important în calendarul orădean este concertul susținut de ADA MILEA ȘI BOBO BURLĂCIANU (programat în 26 martie 2017). Ada Milea este o voce inconfundabilă, un artist deosebit de talentat al scenei independente, care colaborează cu actori și muzicieni pentru a realiza concerte unice.

Al treilea spectacol pe care îl vom primi la STUDIO ACT va fi COLATERAL, OEDIP, de Mihai Ignat, regia Laura Moldovan; un one-man show cu Cristian Iorga. Una din problemele generației tinere și nu numai, este socializarea virtuală în detrimentul comunicării adevărate, firești cu persoane reale. Textul lui Mihai Ignat cu foarte mult umor, semnalează această direcție greșită, arătând că în cele două lumi, regulile de comunicare sunt diferite iar șansele de a trăi situații jenante sunt foarte mari.

CUM NE POȚI AJUTA?

Am început o campanie de strângere de fonduri pentru producțiile Studio Act, dar și pentru organizarea celei de-a doua ediții a Festivalului OPEN STUDIO ACT.

  • Redirecționând 2% din impozitul pe venit (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului).

Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard (pe care îl puteți descărca de aici, sau îl puteți găsi în format fizic, la Kosher wine coffee and jazz (str. Crinului, nr. 2). Redirecționarea este gratuită, adica nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. După ce l-ai completat, poți să ni-l aduci tot la Kosher!

  • Sponsorizând activitatea noastră printr-un contract de sponsorizare.

Pentru sponsorii noștri punem la bătaie bilete la producțiile noastre, semnalăm prezența pe toate materialele promoționale (atât în online – pagina de facebook, cât și pe imprimate – fluturași, afișe, caiete program, bannere, etc.) și promovare în spoturi radio.

  • Achiziționând una dintre producțiile noastre (organizarea de spectacole la sediul Studio Act sau în cadrul altor locații) sau a unui workshop de improvizație.

„Impro Patzan Show” e un spectacol de interactiv de improvizație teatrală, cu o doză mare de umor inteligent sau „Reasons to be pretty” (de Neil LaBute, regia Radu Horghidan), un spectacol de teatru contemporan pe care putem sa îl jucam doar la sediul Studio Act deoarece presupune multă pregătire tehnică.

Workshop-ul de improvizație poate deveni o unealtă excelentă pentru a-ți cunoaște angajații și pentru a îmbunătăți relațiile echipei din cadrul companiei tale. Totul începe cu un DA rostit la auzul oricărei provocări, iar rezultatul este unul extraordinar – dezvoltare personală prin joacă.

  • Prin donații în contul STUDIO ACT.

Cont în lei la Banca Transilvania: RO36BTRLRONCRT0351297701, reprezentant Eugen-Florin Neag.

Bineînțeles, suntem deschiși la sugestii. Dacă doriți să ne contactați, o puteți face oricând la adresa de e-mail cmstudioact pe gmail.

Mulțumim comunității orădene pentru sprijin!

Ne bucurăm că împărtășiți entuziasmul nostru cultural prin prezența la spectacole!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *