Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Caravana TIFF vine la Oradea

Aug
20

… aşa că dacă sunteţi fani de filme bune, cum numai de la TIFF poţi să capeţi, faceţi bine şi mergeţi în acest weekend în parcarea de la Lotus Center (24-26 august)… Evident, nu-i cu intrare, ca la cinema, iar popcornul se aduce de-acasă! 😉

Cele trei filme din cele trei seri sunt:

-Vineri, 24 august, de la ora 21:30 – Tilt (Bulgaria-Germania, dramă-romantic);

-Sâmbătă, 25 august, de la ora 21:30 – O zi din viaţă\ Life in a Day (SUA, documentar);

-Duminică, 26 august, de la ora 21:30 – Tatăl Fantomă (România, dramă);

Sincer, cel mai curioasă-s de “Tatăl Fantomă“, că-i tare bine văzut prin străinătate, din câte-am citit/auzit. E cu Marcel Iureş, o apariţie care mie-mi place mai mereu, şi cu o domnucă tânără, Mihaela Sîrbu.

Road-movie inedit, TATĂL FANTOMĂ are un punct de plecare în nuvela “Almost Oriental” a scriitorului și scenaristului american Barry Gifford (“Wild at Heart”, “Lost Highway”, “Perdita Durango”) care, de altfel, are și o apariție cameo în film.

Comedie dulce-amară, filmul spune o dublă poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre un american (Marcel Iureș, în primul său rol comic, menționat de revista Empire ca “un erou genial”) reîntors în țara natală a tatălui său – gangster din Chicago în clanul Siegel-Lanski, element autobiografic real al autorului Barry Gifford – și Tania (Mihaela Sîrbu, a cărei prestație a fost apreciată de Variety drept un “debut formidabil”) și, pe de alta parte, dragostea pentru cinemtograful de altă dată, nomad, popular, naiv și generos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *