Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Budincă de pâine cu fructe de pădure

Mar
24

La cererea telespectatorilor, pardon, a prietenelor de pe facebook, am promis că scriu rețeta de Budincă de pâine cu fructe de pădure cu care i-am momit ieri pe cei mi-au „călcat” profilul de pe rețeaua socială. Aveam ceva timp liber la dispoziție, și pentru că urma să avem musafiri, m-am gândit să testez ceva nou, ce n-am mai făcut (în traducere: îmi era efectiv lene să mă mai apuc de frământat aluat pentru tartă cu mere sau alte invenții bucătărești).

Mi-am cumpărat recent o carte de bucate cu rețete rapide, și providența a făcut ca la rețeta asta să se deschidă cărțulia. Aveam toate ingredientele acasă, așa că decizia era ca luată. Că tot vorbim de ingrediente, iată de ce aveți nevoie (mi-am pierdut toate uneltele de măsurat, deci e și mai simplu):

  • 5-6 felii de pâine veche (adică de ieri, alaltăieri)
  • unt de topit (cam o lingură mare) + uns vasul în care intră budinca
  • 3 ouă
  • maxim 2 pahare cu lapte
  • zahăr brun (cam 4 linguri) + zahăr vanilinat (cât te țin măselele)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • cam 300 de grame de fructe de pădure (eu am pus congelate – se găsesc la orice hipermarket)

Se procedează cam așa:

Vasul termorezistent se unge cu unt, apoi se rup feliile de pâine și se așază în el. Peste bucățile de pâine se toarnă untul topit, apoi se face o „cremă” din cele trei ouă bătute bine, zahărul brun și cel vanilinat, scorțișoara și laptele cald bine. Se toarnă zeama asta peste pâine și, cu o lingură, ajuți pâinea să absoarbă lichidul. Mai apoi torni fructele de pădure după pofta inimii (eu am pus și între bucățele, scormonind prin conținutul vasului) și cam asta e – se dă la cuptor cam 40-45 de minute.

Acuma, când am scos-o am mai pudrat-o un pic cu zahăr brun, iar rezultatul a fost unul devorat… la cald. Mi-a plăcut tare mult, îmi amintea de copilărie și de soare. Fructele erau acruțe, dar la modul tolerabil. 🙂

2 Responses to Budincă de pâine cu fructe de pădure

  1. Foarte rapida! O incerc curand. Multumesc Ioana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *