Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Amintiri din călătorie: Veneţia (1)

Aug
08

După o scurtă pauză publicitară, reluăm seria articolelor din city-break. După Parisul minunat, a urmat călătoria (planificată şi de mine, de data aceasta) la Veneţia. Am plecat într-o miercuri dimineaţă din Cluj-Napoca şi am zburat cu Wizz pe Treviso (care-i la câţiva km distanţă de destinaţia noastră finală, Veneţia). Transferul din aeroport spre insulă l-am făcut cu autobuzul, Barzi se numeşte compania, iar un drum costă 10 EUR/persoană/sens, însă dacă achiziţionezi bilet dus-întors (valabil o săptămână), plăteşti 18 EUR. Când am ajuns pe insulă (busul te lasă la Tronchetto), primul lucru pe care l-am făcut a fost abonamentul pe vaporetto – care e mijlocul de transport în comun pe-acolo. Vestea bună e că ai reducere dacă ai până în 29 de ani (pe trei zile, cu acces nelimitat, costă în jur de 18 EUR).

Staţia cazării noastre a fost Ferrovia (gara, adică) şi pot să spun că eram relativ bine cazaţi, aproape de Podul Rialto (pe care l-am văzut prima oară mergând pe jos). Ajunşi pe la ora 2 după-masa la cazare, o doamnă ne întâmpină cu… abbiamo una problema. Noi făcuserăm rezervarea pe hotel.de (deşi am găsit greu camera pentru trei nopţi la rând, a patra luând-o în Mestre), plătind suma totală în avans. Ei bine, evident c-a fost ceva eroare de comunicare şi ne-am trezit că nu mai avem locuri la hotel. Să nu ne facem griji, zice doamna, v-am găsit un alt loc, mult mai frumos decât al nostru, cu vedere la canal, etc. Al meu era deja nervos, dar eu eram surprinzător de senină. Mergem la noua cazare şi mai să ne pice plombele când am văzut o cameră superbă, cu baie mare, curată şi evident, vedere la canal (aşa să tot greşească, le-am urat noi, pe sub mustăţi). De vorbit engleză nu ştiau nici unii, nici alţii… într-o italiană aproape inventată şi scoasă din străfundurile memoriei mele ne-am înţeles cu ei. Nu ştim cât ar fi costat Ca’ Leon în mod obişnuit, dar cred că era mai scump decât plătiserăm noi iniţial (trei nopţi, 271 EUR + taxa de oraş, la faţa locului, 6 EUR pe trei nopţi, 2 persoane).

Jos bagajele, aşadar, şi-o luăm la picior prin Veneţia. Măşti frumoase la tot pasul (la preţuri care mai de care – începând de la 2-3 EUR, ajungându-se la câteva sute), turişti în valuri şi apa cu mirosul de mare. Veneţia nu pute, cum zic unii, e foarte frumoasă şi romantică şi chiar merită să o baţi la picior. Hărţile nu prea te ajută aici, durează minute bune până-ţi dai seama unde eşti, însă ce ne-a fost de mare ajutor a fost tripadvisor cu aplicaţia cityguides – merge offline şi te ajută să-ţi găseşti mâncare ieftină, cazare ieftină şi evident, îţi face itinerarii foarte faine de văzut. Cu tripadvisor am găsit un restaurant ieftin (MiTi bar) unde am mâncat orez cu fructe de mare (nu spectaculoase), o lasagna delicioasă – iubi (6 EUR) şi o felie de custard cake – eu (4 EUR). Apoi, o îngheţată delicioasă de la Majer şi la pas spre prima destinaţie: Podul Rialto. Care e frumos, înţesat cu lume, magazine, hărmălaie, dar per ansamblu, e o vedere ce nu trebuie ratată!

Ne-am îndreptat de acolo către staţia de vapor pentru a ajunge, pe înserat, la Piaţa San Marco, unde am apucat să intrăm în turnul cu ceas (Campanile San Marco – un bilet costă 8 EUR – reducerea se dă doar pentru grupuri mari). Am mai stat apoi să admirăm peisajul, coada pentru a intra în biserica San Marco deja se închisese, şi de-acolo ne-am îndreptat spre o altă recomandare tripadvisor, Alfredo’s Fresh Pasta To Go unde, pentru 6-7 EUR, te bucuri de o mâncare… WOW! S-a lăsat uşor seara peste Veneţia, iar noi ne-am întors în cămăruţa noastră, bucuroşi de descoperirile făcute într-o zi atât de plină… cam asta a fost ziua 1! 🙂

One Response to Amintiri din călătorie: Veneţia (1)

  1. Pingback: Primul concediu cu bebe Alex - Bibione - Ioana Ştef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *