Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

#11even Oradea: sau 11 poveşti frumoase

Nov
12

Am ajuns să particip la ineditul eveniment din istorica 11.11.2011 pe ultima sută de metri, şi-asta pentru că aveam deja o zi de vineri plină cu deschiderea Târgului Expomariage, dar pentru că primisem o frumoasă invitaţie, nu puteam refuza să ascult 11 poveşti motivaţionale de la nişte oameni pe care personal îi admir şi-i stimez! 🙂

Început, cum altfel?, cu o mică întârziere (tipic orădenilor, dar vorba lui Bunoiu – prezentatorul evenimentului – au vrut să-nceapă la şi 11 minute, să fie-n ton cu numărul zilei ;)) ), evenimentul şi-a anunţat din start misiunea: vorbitori care vin să ne împărtăşească experienţele lor mai mult sau mai puţin reuşite, succese, înfrângeri, îndemnuri, într-un cuvânt, poveşti de viaţă. N-am să scriu mult, ci am să vă prezint pe scurt informaţii despre fiecare vorbitor în parte.

 1. Dan Manolache ne-a vorbit despre cum “Eşecul e cea mai bună lecţie pentru dezvoltarea proprie”. Momentan consultant în Bucureşti, dar cu o familie care trăieşte în Cluj, acesta încearcă să găsească zilnic reţeta fericirii, cheie pe care ne-a arătat-o şi nouă!
 2. Dana Deac a povestit despre cum “Suferinţa trebuie dusă până la capăt”. Un om perseverent, care luptă mereu, şi care nu se lasă învins cu una, cu două, şi continuă să-şi facă meseria de jurnalist în pofida greutăţilor întâmpinate (a fost diagnosticată cu cancer de câteva ori).
 3. Ana Maria Georgescu – momente de cumpănă, despre cum viaţa e o frumoasă lecţie de supravieţuire. Şi ne-a vorbit despre puterea de a fi.
 4. Sebastian Bărbălan, artistul orădean, a ales să vorbească despre “Cea mai frumoasă suferinţă”, şi-anume viaţa, definită într-o frază.
 5. Ioana Elena Ciobanu, despre cum darul cel mai de preţ din lume este să ai prieteni. O importantă personalitate în Grupul Mesagerilor Globali pentru Special Olympics International, tânăra povesteşte cu zâmbetul pe buze despre cum e să suferi de Sindromul Down, despre ce implică acest lucru şi despre Centrul de zi IEDERA din Oradea, pe care-l putem ajuta, apropo!
 6. Ionuţ Breb – viaţa este un test. “Ceea ce ni se serveşte la Hollywood rareori se regăseşte în camera de apartament în care te întorci în fiecare seară”, din nou, o poveste frumoasă.
 7. Alexandrina Chelu, cunoscuta poetă şi interpretă orădeană a ales ca temă de discurs “Conexiunea necesară”, cu inspiraţie de la Constantin Noica, cu referire atât la provocări de ordin personal cât şi profesional.
 8. Dacian Palladi: “Sunt un om cu frică de Dumnezeu”. Viaţa într-o frază: EU şi EL, un om care şi-a descoperit menirea în viaţă şi mai ales, a-nţeles motivul pentru care s-a născut.
 9. Cosmin Falub: “Punctul atractiv al vieţii este că tu te afli chiar la conducerea ei”, şi ne-a vorbit despre munca în echipă şi încrederea în propriile forţe, atunci când viaţa ne pune la încercare.
 10. Cornelia Deiac, despre cât de mult contează să fii alături de prieteni nu doar la bine, ci şi la rău. Sportiva de performanţă a declarat că se gândea serios să se lase de sport, într-o criză personală.
 11. Adi Hădean, ultimul, dar nu şi cel din urmă – bucătarul blogger, a povestit despre cum “Viaţa-i grea, noroc că-i scurtă”.
În rest, o sesiune interesantă de Q&A, şi promisiunea din partea organizatorilor că acest eveniment nu va rămâne unic. O seară cu-adevărat excepţională! ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *