Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Unde se agaţă bărbaţi bogaţi în #Oradea

Oct
11

Scriam, nu demult, despre ce vor fetele… da’ după o vreme de stat şi cugetat, mi s-a părut perfect normal să mă documentez și despre cealaltă variantă a poveştii, şi anume, ce caută bărbaţii în ziua de azi. Să nu credeţi că mi-a venit din senin ideea, din click în click am ajuns la un studiu al Moelfre Women’s Institute, din Holyhead, Marea Britanie, despre noile tipologii masculine. Şi cum ştim că în ziua de azi nimeni, dar absolut nimeni nu se pune cu cercetătorii britanici, iată ce au avut ei de spus despre ce-şi doresc bărbaţii (şi anume cei bogaţi) de la partenera ideală:

Newsflash: bărbaţii bogaţi vor femei de casă! Nu le pasă de tine dacă şezi toată ziua pe la muncă şi pe un salar de mizerie, pe deasupra, citez: „majoritatea (72%) bărbaţilor bogaţi chestionaţi au declarat că au nevoie să deţină controlul, inclusiv în ceea ce priveşte relaţia lor, şi ar prefera ca partenerele lor să nu lucreze, cu atât mai mult cu cât îşi permit să le ofere acest avantaj”. Ah, și înc-o noutate: cică nu mai vor one-night-stand-uri… ci relații de durată, cu implicare emoțională serioasă.

Dar stați pe pace, că aspectul fizic e la mare valoare în continuare (54% dintre bărbați vor un soi de Barbie care gătește, are grijă de copii și arată impecabil – 90-60-90 ring a bell?) însă, newsflash no. 2: vor femei CULTE. Femei citite, educate, cu master cel puțin, care, atunci când îi însoțesc în celebrele călătorii/cine de afaceri (unde, șoc și groază, n-or să le mai invite pe amante), să se comporte ireproșabil – cu alte cuvinte, să nu-i fie domnului rușine cu voi, citez: „E o schimbare […] mai ales în ţările foste comuniste. Acolo există un procent de bărbaţi care s-au îmbogăţit după căderea Cortinei de Fier, dar cărora deschiderea către Occident le-a desăvârşit aşteptările în ceea ce priveşte femeile din viaţa lor. Nu mai vor doar femei îngrijite ci partenere culte, care să contribuie la o mai bună imagine a lor în mediul social şi de business”. (a zis-o nenea Eagley, de la Institutul mai sus menționat).

Și-acum, lovitura de grație: unde-i pescuiți, fetelor, pe acești bărbați bogați? Aici vine newsflash no. 3: nu la bar sau la mall (14%) ci la… drum-roll: BIBLIOTECĂ: 67% dintre bărbaţii potenţi d.p.d.v. financiar au declarat asta – nu doar la bibliotecă, ci și în oricare loc unde rezidă CULTURA (enumerație aleatorie: teatru, operă, bibliotecă, muzeu, serate culturale, lansări de carte, cinematecă, etc.).

Aplicat la nivel de Oradea, carevasăzică, avem după cum urmează: spectacole la Teatrul Regina Maria și la Teatrul Szigligeti (în limba maghiară), concerte la Filarmonica de Stat Oradea (care au loc în fiecare seară de joi, de la ora 19, dacă nu mă înșeală memoria), operă încă nu avem, dar puteți oricând da o fugă până la cea din Timișoara sau Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană știți când e deschisă (vă reamintesc totuși, L-V: 8-19) și în rest, stați cu ochii în ziare/site-uri de evenimente, să aflați despre conferințe culturale, vernisaje foto/tablouri, lansări de carte şi neapărat Schimb de Cărţi Oradea. Muzee? avem și dintr-alea; lăsaţi barurile (cu excepţia spectacolelor de teatru-pub). Uite că parcă, dintr-o dată, nu mai e așa de greu, nu? Soluția-i asta, se pare… cine are ochi de citit, să citească! Dixit! 🙂

*foto: la o căutare „rich man” pe google, apare și fotografia asta. Mai mult decât edificatoare!

7 Responses to Unde se agaţă bărbaţi bogaţi în #Oradea

  1. Ai uitat de Stage… 😉

  2. E fals. Noi, ăștia bogați, nu prea vrem să fim agățați, în primul rînd, vrem să agățăm noi. Și la Operă, Teatru sau alte asemenea se agață foarte greu. Ce să mai zic de bibliotecă; prefer să-mi cumpăr cărțile de pe net.
    Deci nu prea merge. Mai căutați 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *