Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

The Pirates! Band of Misfits

Apr
23

V-am povestit data trecută că nu prea mai merg la cinema decât când pot trece neobservată, şi cum “Ladies’ Night” de la Cortina (fetele au lunea biletul la 8 lei, indiferent de film!) e un bun prilej de-a îmbunătăţi profund o zi plicticoatsă de luni, am decis că nu-i loc de stat acasă şi m-am dus să văd The Pirates! Band of Misfits. Ochisem filmul de ceva vreme, dar nu găsisem niciun copil prin familie pe care să-l car la film, aşa că mi-am luat inima-n dinţi şi m-am prezentat la tejghea cerând un singur bilet, plus nachos cu bere. Talk about being an adult :))

Şi da, am fost aproape singurul “adult” din sală, mai erau o mamă cu fetiţa şi un copil lăsat singur de către părinţii care cel mai probabil plecaseră la Wrath of the Titans (big mistake if you ask me!). Cea mai recentă producţie a Studiourilor Aardman (de unde-a ieşit un alt preferat, Chicken Run) a revenit în atenţia publicului cu o comedie pentru cei mari şi nu atât pentru picicari. Umorul britanic se simte pe parcursul întregului film, şi nu m-am putut abţine să nu râd în hohote, pentru că, nu-i aşa, mă simţeam aproape ca la mine acasă, doar că ecranul era ceva mai mare. Aşadar, m-am făcut comodă şi-am aflat tare iute că “the best thing about being a pirate is ham” (contrary to popular beliefs) şi că “London smells like grandma”. :)) Ah, da… apare şi Charles Darwin cu-a sa maimuţă umanizată, plus Regina Victoria care are ce are cu gătitul păsărilor rare (în special dodo-ul lui Captain Pirate – voce Hugh Grant, aflat la prima sa animaţie – girls, weep!), zgomote, bubuieli, Premiul “Pirate of the Year”, competiţie dură, vapoare şi evident, multă apă de mare – aici m-au cam dezamăgit, am văzut mai mult rom în The Rum Diary, dar asta-i altă poveste – ah, da! – ăsta era desen animat – sau claymation.

Dar toate peste toate, închei cu recomadarea să ieşiţi din casă, să mergeţi la The Pirates! Band of Misfits (nu neapărat cu copiii, cum spuneam mai sus) pentru că e o satiră spumoasă, all clever and witty, the British style!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *