Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

The Dark Knight Rises

Jul
31

Verdict: A smart, stirring spectacle that faces down impossible expectations to pull off a hugely satisfying end to business. Boy, you’re in for a show tonight… (sursa aici)

E musai să-ncep cu verdictul direct pentru că nu-mi amintesc să fi fost mai mută ieşind de la un fim, cum am fost aseară, la plecarea de la The Dark Knight Rises (sau al treilea film cu Bale/Batman, ca să ne-nţelegem). Cea de-a treia parte a seriei cavalerului negru (mult mai dark & twisted faţă de cele precedente, cu mai cuminţii/curaţii Michael Keaton – Batman 1989 şi Batman Returns 1992 sau Val Kilmer în Batman Forever) arată un Bale într-o formă de zile mari. Şi nici n-ai cum să nu-l adori pe acest Bruce Wayne, miliardarul măcinat de-o singură dorinţă, aceea de a-şi găsi sfârşitul, izolat în vila lui luxoasă, vegheat numai de fidelul majordom, Alfred (Michael Caine).

Evident, toată atmosfera paşnică din Gotham se strică la apariţia lui Bane, un mercenar care, angajat iniţial de către un duşman de-al lui Bruce care vrea să-i ia intreprinderea, ajunge să controleze întreaga situaţie, devenind un fel de despot al oraşului. Izolează poliţia în subteran, eliberează deţinuţii din închisori şi mai mult, lansează ameninţarea supremă: o bombă nucleară. Dar unde e Batman în tot acest timp? EI bine, drăguţul de Bruce a fost prins în capcana întinsă de Selina (Anne Hathaway – that ass!, vorba lui Lilişor) şi a fost închis într-un fel de iad subteran, de unde e imposibil de evadat (toate au legătură cu League of Shadows şi cu Ra’s Al Gul). Multe luni trec, între timp Gotham e tot în haos dar Bruce s-a întremat după bătaia încasată de la Bane şi mai mult, reuşeşte să-şi întărească nu numai trupul, cât şi spiritul. Reuşeşte să evadeze, exact la timp pentru a opri bomba nucleară, dar cum o va face… asta-i altă poveste. Mi-a plăcut şi apariţia lui Marion Cotillard (o prezenţă tot mai constantă prin blockbuster-ele americane) sau băieţaşul Joseph Gordon-Levitt.

Faceţi bine şi mergeţi la filmul ăsta! Asta v-o recomandă una care nu e cel mai mare fan al seriei, dar care a fost impresionată în mod plăcut de toate artificiile lui Nolan…

2 Responses to The Dark Knight Rises

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *