Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Talentele românilor

Sep
03

Dacă aţi rămas în weekend zilele astea, adică sâmbătă şi duminică, nu se poate să nu fi observat agitaţia care-a fost în centru, mai cu seamă în preajma clădirii teatrului. PRO TV-ul a dat năvală cu tiruri întregi de decor şi tehnicieni, pentru a găsi talentaţii din Oradea. Caravana “Românii au talent” a făcut pentru prima oară popasul în oraşul de pe Crişul Repede. 

Încep prin a vă spune că a fost debandadă toată săptămâna trecută… Lumea suna înnebunită atât la teatru, cât şi pe mine, personal, să întrebe care-i faza (deşi pe afiş scria că intrarea-i liberă). Toţi întrebau de rezervare, de bilete, de parcă ce scrie pe afiş nu e reliable, da’ deloc. Da’ e OK, şi-au găsit cumva loc să se strecoare în sala mare a Teatrului, pe care, apropo, vă zic că n-am văzut-o nicicând atât de plină. O energie şi o atmosferă care parcă n-ar strica la spectacolele de teatru, dar la o privire mai atentă, vezi că nu e publicul care vine de obicei. Spun asta pentru c-am văzut ce-au lăsat în urmă talentaţii din public. Cred că suntem un neam de oameni civilizaţi, dar când vine vorba de strâns gunoaie după noi (mai ales dintr-o sală superbă, care face cinste oraşului), parcă ne transformăm în animale. Suntem ferm convinşi că e cineva care strânge după noi, aşa că n-are sens să ne consumăm. Fumăm unde putem, când putem, mâncăm unde apucăm, resturi, jeguri, peturi… Cam asta a rămas în urma celor din public.

Dar cam atât despre spectacolul din public. Pe scenă a avut loc un alt fel de show, care mie  mi-a plăcut! Ştiu ăştia să facă atmosferă, în 2 minute de la intrarea baletului toată sala era în picioare, dansând de se zguduiau pereţii. Credeam că se prăbuşesc lojile, într-atât erau de pline. Cât despre orădeni, se pare că ne pricepem la dans. Şi la magie. Am văzut (cât am stat) vreo 5-6 trupe de dans (hip-hop, mostly) şi un iluzionist care mi-a plăcut tare-tare. Prezentatorii erau simpatici, la fel şi cei trei membri ai juriului, iar eu m-am distrat, ce să zic. Cu un ochi plângeam, cu un ochi râdeam. Da’ noi să fim sănătoşi, că de trimis talente la Bucureşti, am trimis! 😉

2 Responses to Talentele românilor

  1. Super, ca eu am incercat sa intru, dar cand am ajuns la teatru m-am “lovit” de o gramada mare de oameni, ca suporterii de fotbal, care huiduiau si aclamau nu stiu pe cine de la intrarea principala a teatrului. :)) . La intrarea actorilor am dat peste un bodyguard destul de musculos care nu lasa pe nimeni dinafara sa ajunga inauntru fara vreo explicatie ori legitimatie de angajat…asa ca am batut in retragere catre TV-ul de acasa. :))

    • Nu-ţi bate capul, n-a fost mare lucru. Spectacolul a fost bunicel, dar se putea şi mai bine, cred. Oricum, la teveu va fi mai fain! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *