Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Stimaţi domni taximetrişti,

Feb
14

Am să-ncep această scrisoare declarându-vă eterna mea recunoştinţă şi admiraţie. Nu am permis (şi nici n-am vreo dorinţă să-l iau în viitorul apropiat), şi m-am bazat pe voi încă de la primele mele ieşiri în oraş (se-ntâmpla prin liceu asta). De-atunci mi-aţi fost alături la bine şi la greu, şi am învăţat să mă bazez pe voi şi mai mult, să depind de voi. Sunt o petrecăreaţă şi-o comodă, însă de fiecare dată am avut înţelegere şi sprijin, chiar dacă uneori erau orele prea mici pentru o comunicare fluidă de ambele părţi. Încercam să fac conversaţie (dacă o cerea momentul), sau să ascult păreri şi observaţii chiar şi-atunci când numai de aşa ceva nu-mi ardea, dar am fost mereu drăguţă şi deschisă.

Însă iată, că după ani şi ani de bună colaborare, s-a întâmplat ca-n ziua de 13 februarie în anul de graţie 2012, să aud de la unul din confraţii dvs. următoarele: “NU TE DUC DOMNIŞOARĂ, E PREA APROAPE!”. Eu locuiesc în Calea Aradului, şi-aveam nevoie de un taxi până la Ramada. Ningea, era zloată pe jos şi eu eram în întârziere…

Da’ noi să fim sănătoşi, eu am strâns din dinţi, şi târâş-grăpiş pe tocuri de 10, m-am îndreptat spre 2-ul meu cel de toate zilele (combinat cu autobusul 10, câteodată), care n-a obiectat şi m-a cărat 2 staţii, fără să se plângă că-i prea aproape.

Domnilor taximetrişti, m-aţi învăţat o lecţie foarte preţioasă: nu e bine să depinzi de astfel de maşini pe care nu le posezi, asta numai dacă n-ai iubit/soţ/tată taximetrist. Dixit!

5 Responses to Stimaţi domni taximetrişti,

 1. Merita:

  ,,-Mereti pan la Decebal ? – Desigur… – (la Ramada : Ioi, uite pe X tre sa ma cobor, numa de’ntoarceti, multam fain, no, cat face amu ?”
  (exemplu de cui pe cui scoate)

 2. Eu nu m-am dat o data jos de la unul din taxi pana nu m-a dus. Lucram pe Vaporului si luam taxi-ul aproape in fiecare dimineata de la posta din Cantemir (era cursa de 4 lei atunci, poate chiar mai scurta decat cursa ta).

  Si pe atunci inca nu cunosc legea. Astazi o stiu si se pare ca a avut motive sa nu ma dea jos! :))

  Art. 52 B. (Obligatiile taximetristului) – b) sa respecte solicitarile legale ale clientului;
  c) sa opreasca pe traseu, la semnul clientului, cand se afla in pozitia de operare Liber, cu exceptia cazului cand se deplaseaza sa preia un client la comanda dispecerului sau conditiile de trafic nu permit aceasta manevra

  Asa ca data viitoare, sa stii sa-l bagi la mamica lui si sa-i spui ca are obligatia sa te duca si 3 metri daca asta-i ceri. Oricum platesti pornire si oprire, care-i ajuta sa nu iasa in pierdere in cazul unor astfel de cerinte.

  Din cate stiu, se poate pierde si licenta pentru un refuz din asta 😛

 3. Pingback: Freaky Friday şi OTL - Ioana Ştef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *