Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Salut! Numele meu e Ioana Ciobanu…

Jun
20

noi-doiȘi când spun asta, îmi vine în minte panica pe care am simțit-o la starea civilă în momentul în care ofițerul m-a rugat să semnez cu noul nume. Ioana Ciobanu.

Nu ar fi trebuit să existe nicio panică, acum că stau și cuget evenimentul – doar știam că mă mărit încă de acum doi ani. Și totuși, te-ai fi gândit că o să apuc să-mi exersez noua semnătură în timpul ăsta, nu? GREȘIT. Nu numai că nu m-am gândit cum o să mă semnez de acum înainte… dar nici nu mi-a trecut prin cap că de-acum Ștef pică din ecuație.

Urmează schimbatul cărții de identitate. Mă cheamă doamna să semnez pentru primirea noului act. Mă uit la poză… eu sunt. Mă uit la nume… cine-i Ioana Ciobanu?! Ah, eu (îmi zic în minte și mă uit peste carte, să văd dacă totul e în ordine cu datele mele personale). Apoi urmează din nou să semnez. Fircălesc de două ori ȘTEF cât casa pe acte, și apoi, dându-mi seama de ce-am făcut, mă apucă panica – „vă rog, dați-mi foaia înapoi, trebuie să semnez cu noul nume!” – și instant trag niște CIOBANU peste numele de fată.

Îmi place numele meu nou, să nu mă înțelegeți greșit.

Doar simt ușor-ușor, că s-a rupt ceva din mine când a picat ȘTEF-ul. A mai simțit careva asta?

A doua întrebare: cât durează panica, și cât de repede intră numele nou în adn-ul fetei?

4 Responses to Salut! Numele meu e Ioana Ciobanu…

  1. Si eu am simtit ce ai simtit tu. La mine mai grav a fost cand i-am zis lui Lucian: “Oh Doamne, nu ai putut avea si tu un nume mai putin comun?”. Alina Popa vs Alina Gadoiu? Cati stiu cine sunt daca ma prezint cu numele de doamna? Poate ma si confunda cu Alina Popa de la Politie sau Alina Popa de la CS Crisul … Asta doar in Oradea! Ca sa nu mai zic ca la Qubiz am o colega care tot Alina Popa o cheama!

  2. Stiti ce e anume un nume, o banala eticheta, fata-i ceea ce conteaza, unicata marjoreta…

  3. Pingback: Nunta de hârtie - 1 an de când... - Ioana Ştef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *