Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Relaxare la Hidişelu de Jos

Aug
28

Ieri a fost o zi pe care-am petrecut-o în natură, old-school. Nişte prieteni au fost de-acord să ne care şi pe noi până la Hidişelu de Jos, la un bogracs şi bălăceală-n piscină. Pentru necunoscători, aflaţi că în Hidişelu de Jos e un lac cu căbănuţe, piscină şi călărit. 🙂

Nu ştiam deloc de locul special amenajat de-acolo: poţi închiria foişor (care are masa, grătar şi ceaun pentru bogracs – 20 lei), sau cabană de 2 persoane (care include şi foişorul la 35 de lei) sau cabană de 4 (50 lei). Dacă vrei să pescuieşti, se poate şi asta (la 10 lei taxă) sau chiar să călăreşti (asta cred că e în jur de 25 lei/oră). Noi am ajuns devreme, şi în timp ce băieţii pregăteau mâncarea, noi ne-am răcorit în piscină (pentru care se plăteşte 10 lei intrare) – sunt 2 – una pentru copii, mai mică, şi una mare, cu apă curată şi rece, perfectă pentru înot. A fost o experienţă deosebit de relaxantă, vă zic. Mai ales că pe marginea piscinei aveam şezlonguri d-alea faine, care aveau inclusiv paravan pentru soare, să nu te bată prea tare în cap; fără muzică obositoare care să te streseze cu ritmurile comerciale. Voi cum v-aţi petrecut weekendul? ;))

15 Responses to Relaxare la Hidişelu de Jos

 1. Huh, ce weekend minunat. Să ştii că după ai descris tu lucrurile, am să-mi iau piţigoii la o ieşire de genul.

 2. Dap chiar ca a fost fain acolo … se merita mai mult sa mergi acolo ca de banii care ii dai in felix aici faci si baie si iti faci niste gratare si poti sta toata ziua … si daca chiar doresti … fugi repede pana alaturi si bagi o ora de calarit, dati-mi voie sa va zic ca acei cai sunt foarte frumosi si foarte bine ingrijiti de niste iubitori de animale deosebiti si chiar daca aveti copii au si un calut minc pe nume Spirit 😀 (frumos nume). Asa ca eu am sa ma mai duc acolo chiar astazi ma duc la calarit acolo si sper ca curand sa ne adunam iarasi sa mergem la un gratar si o piscina acolo. 😀 Apropo … patronul se ocupa de tot acolo si este tot timpu acolo si este un om deosebit. Asa ca va astept si pe voi acolo poate ne adunam toti la un gratar data viitoare si daca vreti sa mergeti acolo eu am sa va las aici numarul de telefon pentru rezervari de acolo deoarece la cabanute este full in weekend si tre sa faci o rezervare ca sa ai loc. Persoana de contact este Ovidiu Raita: 0745586354.

  Pentru cei care nu stiu cum sa ajunga acolo am sa va explic, mergeti spre hidisel si uitativa dupa un Indicator cu Biserica Monument care este pe partea stanga daca veniti de la oradea, mergeti dupa acel indicator si cand ajungeti la biserica monument faceti dreapta pe langa ea pe un drum asfaltat si la 200 metri o sa vedeti balta unde este si parcare.

  P.S. – La fiecare cabanuta aveti gratar, ceaun, lemne, apa curgatoare si curent.

 3. Eh … a fost fain acolo asa ca merita. Sper ca, curand sa facem acelasi lucru si la calarie.

 4. Raiul acilea langa mine si eu nici nu stiu. Pff ce faine poze 😀

  • Bogracs am mâncat (chestia din ceaun) – e o supă ungurească, puţin picantă – delicioasă.
   PS: şi nu eu am gătit, ci bărbaţii, ei s-au dat mari şi tari! 🙂

 5. Ioai, ma dor ochii de mov/roz sau ce culoare e pe fundal la scriptu’ de vizualizat pozele. Te rog, schimb-o pe negru! Mersi!

 6. Tacamurile trebuie duse de acasa , nu ? Si in interiorul cabanutelor ce se gaseste ?

  • Da, tacâmurile le-am dus de acasă. În căbănuțe ai pat(uri), o măsuță și prize, cred că și un scaun sau două.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *