Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Prima ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii ARCADIA la #Oradea

Oct
03

Pentru că nu se putea să uităm tocmai publicul cel mai tânăr al nostru, și anume copilașii-drăgălașii, iată că în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Oradea și-a făcut apariția, pe lângă Festivalul de Teatru Scurt (aflat la a XIX-a ediție) și Festivalul de Teatru Circ (ediția a II-a), un festival proaspăt, Festivalul de Teatru pentru Copii ARCADIA – organizat de către Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria – 7-13 octombrie 2013.

Toate spectacolele au loc la Sala Arcadia (Pasajul Vulturul Negru). Pe toată perioada festivalului, în foaierul Sălii Arcadia va fi expoziția de păpuși și schițe scenografice, semnate de Paul Fux.

Luni, 7 octombrie, este prima zi de festival: de la ora 13 se joacă spectacolul Teatrului Regina Maria, FRUMOASA ȘI BESTIA. De la ora 17 are loc Parada Păpușilor și a Personajelor Trupei Arcadia (de la Magazinul Crișul înspre Sala Arcadia).

Marți, de la ora 12 se joacă PINOCCHIO, al Teatrului de Marionete Arad, spectacol cu proiecție 3D, regizat de către Radu Dinulescu. De la ora 17 vă invităm din nou la Parada Păpușilor și a Personajelor Trupei Arcadia (de la Magazinul Crișul înspre Sala Arcadia).

Miercuri, de la ora 10, se joacă spectacolul Trupei Liliput a Teatrului Szigligeti: KORMOS KEPPEL MUTOGAT (Kormos în imagini), spectacol alcătuit din 3 povești ale autorului Kormos Istvan, prezentate într-o manieră foarte jucăușă. De la ora 17 vă pregătim din nou Parada Păpușilor și a Personajelor Trupei Arcadia (de la Magazinul Crișul înspre Sala Arcadia).

Joi este o zi specială pentru spectatorii noștri cei mai mici, le-am pregătit un spectacol dedicat copiilor cu vârste de până la 4 ani: SEMINȚE SEMI (al Teatrului „Ion Creangă” din București), care se joacă în două reprezentații, de la ora 16 și 18. Este un spectacol inedit pentru că spectatorii vor sta pe scenă, alături de actori, iar la final vor interacționa cu aceștia.

Vineri, de la ora 12, se joacă HANSEL ȘI GRETEL (al Teatrului Regina Maria), iar de la ora 16 vă invităm la Parada Păpușilor și a Personajelor Trupei Arcadia (în Orășelul Copiilor). De la ora 17 v-am pregătit o lansare de carte: DESPRE ARTA PĂPUȘARILOR ROMÂNI. DIALOGURI CU MAEȘTRII SCENEI, de Toma Hogea. O adevărată istorie a Teatrelor de Animație profesioniste din țară, 19 la număr.

Pentru sâmbătă avem două reprezentații ale spectacolului MICII MUȘCHETARI (de la Teatrul „Prichindel” din Alba Iulia), de la ora 11 și 17. Iar duminică vă invităm la POVESTEA PORCULUI (spectacol al Teatrului de Animație „Țăndărică” din București), care se joacă de la ora 11 și 17.

Biletele se pun în vânzare începând cu 1 octombrie la Agenția Teatrului, deschisă de luni până vineri în intervalul 10-19, dar și în weekend, între orele 10-13 sau online, de pe site-ul www.biletmaster.ro. Vă așteptăm, cu mic, cu mare, la teatru pentru copii!

Later edit: spectacolul de joi, SEMINȚE SEMI, a fost anulat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *