Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Paris, j’arrive!

Jul
03

Am puţine regrete în viaţa mea de până acum: însă dintre toate, cel mai mare e că nu mi-am luat inima-n dinţi să merg cu Work&Travel în State, în studenţie. Da, regretul are legătură cu călătoritul – am făcut câteva excursii prin ţară, însă în afara graniţelor nu m-am aventurat decât de 3 ori (de două ori la unguri, doar suntem vecini, şi o dată la sârbi, cu şcoala). În rest, pauză. Alţii, până la 25 de ani, au văzut lumea largă (am mulţi prieteni care au făcut asta deja), şi eu – nimic. Culmea e că-mi place să practic sportul ăsta, şi-atunci se naşte întrebarea: de ce în trecut n-am avut tupeul s-o fac?

Tot eu dau răspunsul – pentru că nu-mi place să călătoresc singură… Dar acum, când cel de sus mi l-a scos în cale pe Prince Charming, ar fi păcat să şed în ţară, verde de ciudă că nu-s şi eu pe undeva, printr-un loc exotic. Şi cum al meu bărbat mă cunoaşte bine (chiar foarte bine – prea bine), mi-a făcut cadou la cea mai recentă aniversare, o excursie de 4 zile la Paris (el ştie că Paris e locul 2 în lista mea, după New York, dar e locul 1 în Europa, şi-a zis că merită să le luăm în ordine). Aşadar, primă escapadă a mea la Paris, într-un City Break de vis! 3 nopţi în oraşul magic de pe Sena… unde voi vedea lucrurile după care tânjesc de-atâta vreme: Turnul Eiffel, Notre Dame, o bucată din Luvru, Montmartre, Sacré Coeur (etc.). Abia aştept să mă plimb pe malul Senei, sau să mă bucur de un croissant savurat într-o cafenea, pitită printre străzi. Plecăm din Budapesta vineri dimineaţa (5 iulie) şi ne întoarcem luni, în 8. De stat, vom sta într-un hotel aproape de centru, despre care am auzit că are o grădină foarte frumoasă unde se poate sta pe timp de vară. În rest, nu mi-am făcut planuri. Mă bazez pe aplicaţia tripadvisor de pe telefon, care mi-a indicat deja câteva trasee ce par tentante. În plus, merg însoţită de ghidul personal, care-a mai fost de două ori la Paris…

Mulţi mi-au spus deja că nu merită să aştept la coadă pentru a urca în turn, sau că Parisul e murdar, plin de gunoaie şi de oameni dubioşi, dar jur c-am să-mi postez pe ochi ochelarii roz cu care m-a înzestrat natura şi-n cele 3 nopţi cât am să fiu acolo, voi vedea doar lucrurile frumoase.

Mă credeţi dacă vă spun că număr secundele până la decolare? Şi că acum zbor pentru prima oară? 🙂

6 Responses to Paris, j’arrive!

 1. Tiiii, cât de frumuşel! Foarte important că şezi aproape de centru, fiindcă în felul acesta nu vei avea o imagine negativă asupra Parisului. 😀

  Bon voyage, cherie!

 2. ”am puține regrete în viață” .. foarte bine !!

  ps: have fun..

 3. Iubesc Parisul! E murdar and stuff …

  Prima oara am fost in luna august, am fost un car de nervii … prea multi turisti, prea multa inghesuiala, prea mult ..

  A doua oara am fost la sfarsitul lui mai si m-am indragostit de el, am fost dezlipita de el cu forta, m-am indragostit de strada pe care imi poarta numele Gabriela.

  A treia oara la inceputul lui septembrie de vis, anul asta inca o incercare in august,

  Concluzia: Parisul este de vis cand nu este in sezon de turisti! Vezi ca se pot lua bilete si online si ca sunt automate de unde le poti cumpara cu cardul.

  have fun! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *