Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Pana de curent

Dec
09

Personal, îmi place să cred că trăim într-o societate aproximativ civilizată, a secolului 21. Nu e întotdeauna cazul, bineînţeles. Tocmai ce-am revenit la “viaţă” după 4 ore fără curent electric. Acuma, mulţi veţi zice că-s o răsfăţată, şi veţi râde pe înfundate de o zăpăcită care s-a trezit obsedată de internet şi electricitate. Dar nu e vorba numai despre asta.

Iniţial m-am pus la somn. Ninsese… frig afară, merge un pui de somn, nu? Mai ales dacă n-ai alternativă mai modernă. 😀 Apoi, trezindu-mă, m-am gândit că n-ar pica rău un pic de mâncare. Bun, şi cum îţi faci de mâncare, când te-ai obişnuit de ceva vreme ca toate să se trezească la o simplă apăsare pe buton?! Înc-o provocare pentru o Ioana foaaarte adormită. Cu chiu, cu vai… găsesc nişte lumânări. (Evrika) Bun, ar fi bune şi nişte chibrituri, dar unde-or fi? N-are rost să mă mai lamentez… mănânc şi pe întuneric. Hrană rece, că deh! microundele-s şi ele la priză.

Mai trece-o jumătate de oră. Ce facem, ne distrăm şi noi în seara asta? Bun, caut nişte jocuri. Ştiam c-avem ceva table pitite prin casă. Cu lumânarea (căci între timp găsisem chibrituri), şotânc-şotânc, prin sertare. Hai să ne jucăm! Mă pun cu fratele meu, (îl bat, fireşte – cu modestia care mă caracterizează :)) dar nu durează mult… căci plictiseala-i mare când n-ai la îndemână un teveu sau navigarea pe internet (laptopul îşi terminase de muuultă vreme bateria, în primele 2 ore ale penei). În disperare de cauză… îmi iau o carte. Ironia sorţii, nu? S-a bătut atâta ţara asta să scape de comunism, de curent cu porţia, şi-acum, în ditamai capitalismul, ne întoarcem în trecut. A fost o experienţă pe care n-aş vrea s-o retrăiesc cât mai curând, vorba ceea – n-o doresc nici duşmanilor!  Am stat aproape 3 ore la lumânare… şi refuz să-mi închipui cum a fost să trăieşti aşa mulţi ani din viaţă… n-o să-i înţeleg pe cei ce îl regretă şi-acum pe Ceaşcă!

Bun… şi concluzia la care-am ajuns după orele de beznă: trebuie să-mi reorganizez părţi din viaţă, pentru a nu mai fi atât de dependentă de electricitate. Bine, bine… şi de internet! 😀 (dar până atunci, stai să mai intru puţin să văd ce mai fac prietenii de pe Facebook, OK? 😉 )

8 Responses to Pana de curent

  1. Ha! Io am îndurat frigul şi zăpada azi. Nici nu-ţi imaginezi cât m-am bucurat că am avut o plasă cu portocale la mine, să mă ţină pe loc :)) Frumoasă prima ninsoare în Oradea, nu?

  2. Singurul lucru util pe care-l poti face ca sa nu mai fii dependenta de electricitate este sa… iti iei un generator.
    La nivel mai low asa… ai putea sa iti iei o baterie de rezerva la laptop :))

  3. Păi, degeaba îţi iei o baterie suplimentară la laptop dacă nu ai internet. Că şi ăla pică odată cu energia electrică. Eventual îţi faci abonament la Vodafone şi ai net oriunde mergi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *