Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Oscaruri 2014, așa cum le-am văzut

Mar
03

Nu eram încă decisă aseară dacă merită sau nu să mă trezesc. Mai ales că am prins vreo două filme bune la teveu și eram gata-gata să las naibii ceremonia decernării premiilor academiei americane de film. Apoi minunea s-a întâmplat și m-am trezit la 3.30 la țanc pentru ceremonia mult așteptată.

La culcare, pe la 7 dimineața (am mai tras un pui de somn înainte de birou), am notat atât:

Jared Leto
Lupita Nyong’o
Matthew McConaughey
Cate Blanchett
Alfonso Cuaron
12 Years a Slave.

Restul e tăcere. Scriam mai demult că 12 YEARS A SLAVE e favorit sigur (americanii sunt încă previzibili când vine vorba de rasism). La fel era și McConaughey, sau Leto, sau Cuaron. Tot internetul îl voia favorit pe DiCaprio, dar știți vorba… nu mor caii când vor câinii. În rest, 2013 a fost un an cu foarte multă GRAVITY. Filmul a luat mai tot, în afară de Best Picture și Actress in a Leading Role (și parcă-parcă mi-a părut rău de Sandra, care avea niște lacrimi în ochi, dar dup-aia mi-am amintit de ce-a făcut Cate în Blue Jasmine și-am zis ‘the hell with it!’). HER a luat scenariu original, pe merit – și mie mi-a plăcut subiectul foarte mult, iar LA GRANDE BELLEZZA a confirmat faptul că Fellini încă spune ceva în industrie (indirect, dar tot aia e). La desene animate, FROZEN și un cântec care mie nu mi-a plăcut foarte tare (preferam melodia din HER). Despre documentare nu știu să vă zic, nu le-am văzut, la fel și buturugile NEBRASKA sau PHILOMENA. GREAT GATSBY a luat Oscaruri la costume și scenografie (pam-pam!) iar restul nu știu cât de mult merită menționat – până la urmă, cum zicea și Cate în discursul de mulțumire, sunt niște premii date subiectiv.

Ellen a fost o gazdă faină de tot, a blocat twitter-ul cu cel mai fain selfie (good PR, Samsung!), făcut de Bradley Cooper, că el avea mâna mai lungă. :))

Niște graviduțe faine care-au făcut paradă prin fața camerelor de filmat, Ellen care-a comandat pizza, Brad Pitt care-a cotizat și el la plată, alături de Kevin Spacey sau Lupita, care-a donat balsamul de buze… multă lume bună, doamne îmbrăcate frumos, un moment de in memoriam pe care am fi preferat să nu-l avem și Pink cu o melodie-tribut cu ocazia a 75 de ani de la lansarea filmului WIZARD OF OZ… și cam atât.

A fost faină ediția asta, pentru 2015 rog o ediție cu mai multe suprize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *