Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

#Oradea City Report

Nov
20

Se-ntâmpla că, într-o frumoasă zi de noiembrie, pe drumul obișnuit spre casă, dau de ditamai băltoaca în Calea Aradului. Fac două-trei poze, pun un comentariu haios pe Facebook și pe Instagram și cam atât. Glumele curg, toată lumea vrea să vină la mine-n cartier la pool party.

Asta până când cineva comentează pe Instagram (!!!)… îmi scrie: de ce nu semnalezi băltoaca pe Oradea City Report? Aplicație gratuită, de la Primăria Oradea, pentru locuitorii orașului.

Oradea City Report este o aplicaţie pentru telefonul mobil sau tabletă, gratuită, simplă şi intuitivă, care permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări şi incidente către Primăria Oradea şi operatorii serviciilor publice locale (Compania de Apă Oradea, Oradea Transport Local, Termoficare Oradea, Poliţia Locală Oradea, Luxten Lighting Company, RER Ecologic Service).

O instalez rapid, completez cu datele mele (nume, telefon) și încep să mă uit în jur. Apar patru categorii: adaugă petiție, petițiile mele, publice și profilul meu. Mă uit la petiții publice: erau adunate destul de multe, și erau marcate: înregistrate/în lucru/rezolvate. Pun și eu poza mea cu băltoaca, scriu petiția, semnalez locația (ai nevoie de GPS) și aștept… era aproape 8 seara; n-a durat mult și mi-a apărut o notificare: înregistrată. La 10 seara apărea rezolvată, cu un mesaj foarte politicos în care mi se explica de unde-a apărut băltoaca și că s-a remediat. Foarte tare!

Mai intru din când în când să mai citesc petițiile orădenilor… și mă bucură promptitudinea cu care se răspunde și rezolvă problemele. Am de gând s-o folosesc ori de câte ori o cere simțul civic, și vă îndemn și pe voi, orădenii, să faceți la fel. La urma urmei, ne stă și nouă în putere să punem „osul la treabă” când vine vorba de orașul frumos pe care-l avem. 🙂

PS: Sunt curioasă ce alte orașe folosesc astfel de aplicații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *