Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Opera per sempre la #to2012

Oct
02

Fost-am aseară la Sala Mare a Teatrului pentru un spectacol sublim în deschiderea Toamnei Orădene 2012: o seară dedicată marilor arii din opere celebre, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu, spectacol pus în scenă de al nostru orădean Horia Balint. Soliştii, unul şi unul, au încântat o sală care i-a întâmpinat cu emoţie şi aplauze şi să nu uităm, la Oradea aveam operă încă din secolul al XVIII-lea! Dar destul cu laudele, să vă povestesc puţin şi despre atmosferă…

Sala putea fi mai plină. Cred că orădenii s-au speriat când au auzit de operă şi nici măcar n-au întrebat cât e biletul (ca să nu vă zic că preţurile erau cuprinse între 15 şi 35 lei, o nimica toată). Probabil că dacă era cu 100-150 de lei, snobii ar fi sărit în aer şi sala ar fi fost plină până la refuz… Asta ca să vedeţi cât de popular e să mergi la operă în Oradea anului 2012. Dar e bine măcar că cei care au fost au ştiut aprecia calitatea spectacolului, astfel că s-a aplaudat minute în şir înspre final.

Despre artişti, numai de bine: preferaţii mei au fost Olivia Latina Rametta (care are o prezenţă fantastică şi o voce… WOW!) şi Alfredo Paşcu, timişoreanul cu o voce de vis. Nu mi-au displăcut ceilalţi, să ne-nţelegem, doar că ăştia doi s-au remarcat, zic eu. Da’ de frumoşi, toţi erau frumoşi. În plus, am avut parte de un playlist minunat: numai opere italieneşti, un fel de preambul, după cum spunea şi Horia Balint, la anul Verdi, care va fi 2013.

PS: aici aveţi pozele oficiale din spectacol. Noi ne vedem diseară la cel de-al doilea show, concertul Adei Milea cu Bobo Burlăcianu, care începe de la ora 20 la Sala Arlus (lângă Tarom, în Piaţa Ferdinand).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *