Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Om în lucru, la #Oradea!

Sep
05

Când am primit invitaţia de-a da participa la evenimentul “Om în lucru” de pe Facebook, n-am prea ştiut cu ce se mănâncă, aşa c-am stat un pic să strâng informaţii despre ce-ar vrea să-nsemne această provocare. După câteva pagini citite pe site-urile locale, iacătă ce-am aflat: între 12 şi 14 septembrie, pe Str. Republicii (colţ cu Str. Mihai Eminescu), în Complexul Unic Oradea, se va desfăşura un eveniment (cum altfel? 🙂 ) unic în România: orădenii sunt invitaţi să-şi înşire visele şi speranţele pe panourile care vor fi montate special pentru această acţiune.

Purtând numele de “Om în lucru”, această acţiune se va desfăşura sub sloganul “The world is your chance to create”, şi are ca scop, din câte-am citit, încurajarea activităţii creative şi, evident, găsirea de valori comune. Pe fiecare din panourile expuse se va afla o propoziţie care-ncepe cu “O dată în viaţă mi-aş dori să…”, urmând a fi completată cu visele/speranţele fiecărui trecător care va dona 1 minut din timpul său preţios. Aveţi aici un fragment din comunicatul de presă. Şi dacă vreţi să vă expuneţi visurile… îndrăzniţi şi haideţi pe Corso, să scriem! ;))

“Din cauza stilului alert în care se desfăşoară vieţile noastre, de cele mai multe ori tindem să uităm de lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru noi. De aceea, prin intermediul acestui proiect încercăm să facem din Oradea un oraş mai confortabil pentru gândurile şi dorinţele trecătorilor. Vrem să îi încurajăm să viseze şi să nu le fie frică de aspiraţiile lor, indiferent care sunt acestea. Oferindu-le un loc în care să poată da viaţă lucrurilor care sunt cu adevărat importante pentru ei, sperăm să îi putem ajuta să nu le uite şi poate chiar acesta să fie îndemnul necesar pentru a-şi duce dorinţele la împlinire”, a declarat Cristian Dragoş, director creativ în agenţia de publicitate ink9, partener organizator al evenimentului.

Evenimentul este organizat de către agenţia creativă ink9 şi creatoarea de moda Gina Butiuc şi este susţinut de Kevin, Tehnoprint, Comaliment S.A. si Interactiv. Parteneri media: Radio Transilvania, 24 FUN, Hollywood Multiplex şi TVS Oradea.

Acest proiect a fost organizat pentru prima oară în oraşul New Orleans de către urbanista Candy Chang. Proiectul s-a bucurat de un real succes şi urmează să fie implementat în mai multe oraşe ale lumii, printre care şi Oradea, care va fi primul oraş din România care va fi gazda unui eveniment de acest gen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *