Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Men, manly men

Jan
06

Nu ştiu, sincer, ce-mi veni anul ăsta, de l-am început cu filme cu personaje masculine extrem de puternice, cu testosteron la maxim (bine, sunt şi vreo două filme de copii, dar tot cu băieţi ca personaje centrale). Despre care am să vă povestesc în cele ce urmează, că prea bune-au fost! 🙂

1. Flight 2012 (cu Denzel Washington) – o poveste de viaţă, care sigur se întâmplă pe undeva prin lume. El, pilot beat şi drogat care-a aterizat un avion defect, salvând aproape toată lumea de la bord. Eroul naţional urmează a fi supus unor anchete şi multe ies la iveală, inclusiv păcate mai vechi sau “pasiuni” mortale. De văzut, Denzel face toţi banii!

2. Ted 2012 (copilul lui Seth MacFarlane) – povestea ursuleţului care prinde viaţă dar care, ca orice minune, nu ţine trei zile. Ci câţiva zeci de ani, şi se comportă urât chiar, în contradicţie cu înfăţişarea adorabilă. Filmul mi-a plăcut, dar l-am urmărit cu nişte prieteni care n-au fost “plăcut” impresionaţi, aşa că menţionez că-i doar pentru fanii creatorului seriei Family Guy. Restul, s-ar putea să-l găsiţi PREA VULGAR.

3. In Bruges 2008 (Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fieness) – o comedie neagră de vizionat iarăşi, cu menţiunea – fans only. Ăi’ mai subţiri la intelect s-ar putea să nu guste valurile de umor, care curg şi curg într-un decor de vis (în care sper să ajung măcar o dată în viaţă). Doi asasini se ascund în Bruges, după o lovitură în Londra care n-a mers ca la carte. Ce caută piticii, tranchilizantele pentru cai, curvele şi blondele naive, vă las să descoperiţi singuri.

4. Truman Show 1998 (Jim Carrey, Ed Harris) – pe cât de mult în displac eu pe strâmbăreţul Jim, pe-atât de mult mi-a plăcut filmul ăsta. Sigur îl ştiţi, n-are rost să vă povestesc despre ce-i vorba, doar că vă recomand călduros să-l vedeţi (asta în nefericita eventualitate în care nu l-aţi văzut încă!) sau revedeţi (pentru că merită cu desăvârşire).

5. ParaNorman 2012 (desene animate) – micuţul Norman duce o viaţă aparent normală, deşi e retras şi timid, dar e singurul din oraş care vorbeşte cu fantomele. Când apare şi ameninţarea blestemului vrăjitoarei, vechi de 300 de ani, iar nişte zombi prind viaţă şi fugăresc localnicii, ei bine, aţi ghicit, soluţia e la bravul Norman. Cred că-i primul film de groază la care m-am uitat în totalitate. Şi nici n-am avut coşmaruri după!

6. The Odd Life of Timothy Green 2012 (tot cu copii şi-ăsta, dar e film de oameni mari) – n-are procentaj mare, da’ mie-mi plăcut. Call me a sucker for romance, câteodată mai tre’ să ne placă şi filme d-astea. Povestea copilaşului mult-dorit de un cuplu care numai noroc nu are. But wait, when you wish upon a star… (sau în cazul filmului, când te îmbeţi şi faci o listă cu atributele pe care vrei să le aibă copilul tău…) ei bine, good things happen.

7. Arbitrage 2012 (amazing Richard Gere is back) – ultima, dar nu şi cea din urmă recomandare. Mare preţ pe munca lui Richard Gere n-am pus, în ultima vreme, dar cred că filmul ăsta îl va readuce în lumina reflectoarelor. Sub tagline-ul “Power is the best alibi”, filmul spune istoria lui Robert Miller, un bărbat puternic, un magnat, care, în aparenţă, reuşeşte să menţină o viaţă armonioasă, îmbinând fericit cariera cu viaţa de familie. Dar sub o lupă mai atentă, povestea-i cu totul alta: faliment, amantă, crimă, minciuni, dar cel mai important, lăcomie.

Acestea fiind scrise, ca s-o zic aşa, voi ce filme bune-bune aţi văzut în ultima vreme? Aveţi să-mi recomandaţi ceva deosebit? 🙂

3 Responses to Men, manly men

  1. The intouchables, Ioana. Film francez, dar e superb! Sa-mi spui si mie dupa, ce parere ai!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *