Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Memorialul Toni Alexe, la #Oradea

Sep
06

În septembrie, mai exact în weekendul 7-9, la Arena care-i poartă numele, CSM Oradea vă invită la MEMORIALUL ANTONIO ALEXE! Echipele invitate de organizatori sunt Albacomp Szekesfehervar, Atomeromu Paks şi U Mobitelco Cluj Napoca. Intrarea-i liberă, deci invadaţi arena, ce să vă mai zic! 🙂

Eu mi-am descoperit recent (cam de vreo două sezoane încoace) pasiunea pentru baschet, şi mă bucur de fiecare dată când am ocazia să văd câte-un meci (asta când îmi permite timpul). Sper ca anul acesta să ajung mai des pe la arenă, şi mă bazez pe amicul Bogdi să mă care! :))

Programul activităţilor e după cum urmează:

Vineri, 7 septembrie:

ora 17.00 – Albacomp – Atomeromu

ora 19.00 – CSM Oradea – U Mobitelco

Sâmbătă, 8 septembrie:

ora 17.00 – U Mobitelco – Albacomp

ora 19.00 – CSM Oradea – Atomeromu

Duminică, 9 septembrie:

ora 11.30 – U Mobitelco – Atomeromu

ora 13.30 – CSM Oradea – Albacomp

ora 15.00 – Ceremonia de premiere

Oradea are o tradiţie de zeci de ani în baschet şi se numără printre oraşele cu renume în baschetul românesc. Începuturile datează din anii ’60 , când echipa din acea vreme activa cu succes în Divizia A. Chiar dacă actuala echipă a Clubului Sportiv Municipal există în actuala formulă din 2003, ea poate fi considerată continuatoarea de drept a formaţiei care reprezenta o forţă la sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90, Dinamo Oradea.
CSM Oradea s-a născut din pasiunea pentru baschet a unui grup de orădeni din care a făcut parte şi regretatul Antonio Alexe şi care şi-au dorit să reînvie spiritul baschetbalistic al oraşului de pe Crişul Repede.
În următorii doi ani, conducerea de la vremea respectivă nu a mai reuşit să repete performanţa şi echipa a înregistrat clasări la mijlocul clasamentului. Anul 2008-2009 a fost unul de cotitură, când, după retragerea sponsorului principal de la acea vreme şi schimbarea conducerii clubului, echipa s-a aflat în pragul desfiinţării. Salvaţi în ultima clipă, cu un lot format în mare măsură din juniori, orădenii au reuşit performanţa să rămână în prima ligă.

4 Responses to Memorialul Toni Alexe, la #Oradea

  1. Atunci ne vedem maine de la 19 acolo. O sa fiu la pozat. Sa fii atenta :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *