Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Mascarpone e secretul

Jan
09

Poate păţiţi uneori, voi, ăştia mai gospodini dintre voi, să vă prindă sărbătorile cu 0 (zero) inspiraţie când vine vorba de gătit. Bine, nu neapărat de gătit treburile alea grele – mie  rareori mi se dă în cârcă altceva decât desertul, am (prea) mulţi bucătari pricepuţi prin preajmă – ci dulciurile. Ei bine, la mine-n familie, deserturile sunt foarte importante, se devorează cu viteza luminii pentru că am foarte mulţi pofticioşi prin preajmă, aşa că înainte de Crăciun m-am trezit (brusc şi subit) că nu ştiu ce prăjitură nouă să le coc ăstora.

Prima resursă, google, fireşte. Da’ să tot cauţi pe site-uri de gospodine şi forumuri în care toată lumea ori se plânge, ori îţi vinde ceva, parcă nu-i prea stilul meu. Cea de-a doua resursă, prietenii/colegele de birou. No, aflaţi că la mine în birou sunt nu mai puţin de 5 femei (cu mine cu tot). O burlacă, mereu la cură de slăbire (deci pică din start), una simpatică şi măritată, dar fascinată de mâncăruri cu carne (deci pică şi ea), una măritată dar mega-fan ciocolată (aici n-am insistat) şi încă una, şefa, despre care ştiu că stă în bucătărie de două-trei ori pe an. Însă am lansat întrebarea în birou şi şefa a fost cea care-a sărit prima în ajutor!

Mi-a recomandat reţeta asta de prăjitură: Negresă cu mascarpone şi ciocolată. Destul de simplu de făcut – credeţi-mă, merită efortul, pentru că îi satisface chiar şi pe cei mai pretenţioşi (da, am şi câteva bucăţi dintr-astea în familie, care strâmbă din nas “dacă nu-i bun”). Nu-s chiar novice în ale gătitului, dar nu ştiu cum s-a făcut c-am pus prima oară mâna pe mascarpone. Iniţial eram oleacă panicată (oare cum o ieşi, dacă stric ceva, alea alea), dar, vorba dramaturgului, totu’-i bine când se termină cu bine. Aşadar, vă recomand, la rândul meu, reţeta asta de prăji delicioasă, şi credeţi-mă, o să daţi lovitura! Ştiu că ai mei abia aşteaptă să le mai fac! ;))

*sursa foto: aici

6 Responses to Mascarpone e secretul

  1. Mascarpone e prietenul meu de ani de zile :))
    Welcome to the club 🙂

    • În afară de prea celebrul Tiramisu, nu mai ştiam altă reţetă la care trebuie mascarpone… dar e bine de testat…
      Abia aştept să văd ce mai găsesc nou! 🙂

  2. Sunt o multime de combinatii, mai ales cu tot felul de bucatele de fructe… o minune!

  3. De multe ori ii cer mamei mele sa imi trimita mascarpone pentru a face tiramisu cu el. Ador aceasta prajitura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *