Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Lansare de carte în Stage

Oct
24

Să nu vă mai plângeţi că nu vă invit şi la de-astea culturale, iacătă că amicii de la Stage ne-au pregătit ceva minunat pentru joia asta! Aşadar, joi, 25 octombrie, de la ora 19, cunoscutul poet Mihai Vieru (Miki, pentru prieteni) îşi lansează un nou volum de poezii, intitulat AER ÎN IARBĂ, publicat la Editura Casa de Pariuri Literare. Acesta e cel de-al cincilea volum al poetului. 

Mihai (Miki) Vieru s-a născut în 1974 la Ploieşti. A urmat cursurile Facultăţii de Litere şi Ştiinţe din aceeaşi urbe X, endroit social care i-a potenţat apetitul pentru literatura citită şi destul de tîrziu şi pentru cea scrisă. La întrebarea „De unde eşti?“ preferă să răspundă zen: „De pe drum.“

În prezent este asistent doctor la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, Departamentul de Muzică, unde predă limba engleză.

A debutat în revista de cultură Familia de la Oradea în anul 2000.

Volume de poezie: Thermidor@Ketamidor (Editura Biblioteca revistei Familia, 2003), Leul Greu (Editura Brumar, 2005), Hai-ku Miki (Editura Brumar, 2007), ShiNoBi (Editura Brumar, 2008).

A participat la antologiile Colocviilor tinerilor scriitori din 2006 pînă în 2012, cu excepţia anului 2008. A participat la tabăra de creaţie de la Săvîrşin şi a publicat în antologiile taberei, Poate ne vedem (Editura Mirador, 2010), Deranj (Editura Nigredo, 2011).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *