Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Iubirea de mall

Sep
08

Românului îi place la mall. E un lucru ştiinţific demonstrat, după studii repetate, de către celebrii cercetători din Marea Britanie, SUA şi evident, Canada. Ei bine, ca orice oraş ceva mai măricel din ţara noastră, şi Oradea se poate mândri (dacă-i vorba de mândrie) cu una bucată astfel de complex: Lotus Oradea. Bun, şi pentru că Lotus a-nceput să simtă-n ceafă respiraţia rece a celor de la ERA Shopping Park sau viitorul Oradea Shopping City (care se deschide la finele lunii septembrie, apropo) – de Prima nu mai zic, ăla când se va deschide va fi prăpăd – au trecut la remodelări corporale, bine-ar fi. Buuun, mărim spaţiul, facem moloz, aducem branduri, cine-a fi ca noi, vorba aia! Pentru că (încă!) suntem singurii, ne permitem să facem ce ne taie capul, că vezi-Doamne, cui nu-i convine, n-are alternativă. Şi dacă vrei să vezi un film, tot la noi vii, ca să nu mai zic de un KFC sau bowling. Sâc-Sâc!

Aşadar, Lotus deschide azi Zara, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, şi promisiune (am văzut eu poster, na! :)) ) de H&M. Toate mărcile “şmechere” pentru piţipoanca din tine. Mare-concert-mare, vin DJ Vali Bărbulescu, Dj Almud, Dj Konstantin, Holograf, Taxi, Miki şi Pepe, iar Cezar Munteanu şi Horia Vîrlan vin la cooking. Foarte bine, mai dă-i orădeanului (încă!) un concert de mall, cu acustică aiurea, dar vezi – tu deja ai bifat nume celebre, de-acum domneşti mult şi bine. Şi pentru că faci mega-tămbălău, trebuie să ai şi promovare, nu-i aşa? Vorbeşti cu “presa” locală, amatoare de sendvişuri, dai anunţuri pe bihon, din nou – cine-i ca tine? Dar în toată vânzoleala asta, ai uitat o componentă: bloggerii. Mă-ntreba azi Robi pe twitter de ce n-au fost invitaţi bloggerii orădeni la (re)redeschiderea Lotus Oradea. Ce, noi suntem mai fraieri, adică de ce?. Răspunsul e foarte clar: pentru ei nu contăm. Da’ fiţi voi pe pace, toate acestea se vor schimba când vine competiţia. Noi numa’ stăm şi aşteptăm. Da’ e OK! 😉

20 Responses to Iubirea de mall

 1. Când vom conta, poate nu vor mai conta ei.

 2. N-au invitat bloggerii pentru ca il stiau pe Mortu ( <3 him ) care ar fi in stare sa fuga cu tot KFC-ul in al sau Peugeot, si mai bine sa nu invite pe nimeni =))

 3. Ioana, nu avem o cultură de blogging în Oradea şi aici nu mă refer la faptul că n-ar fi bloggeri care să scrie, ci la ideea că în evenimente de genul, responsabilii pe marketing nu-i includ pe aceştia din urmă în difuzarea veştilor.

  Iar”de ce-ul” comportă mai multe răspunsuri, printre care cel mai uzual e legat de simpla presupunere că publicitatea convenţională încă primează.

  • Hmm… şi crezi că bloggerii nu-s eficienţi? Într-adevăr, comunitatea din Oradea e la început, dar sunt oameni pe care lumea îi citeşte. Şi sincer, care-i target-ul pentru brandurile din Lotus? Să nu-mi spui că pensionarii care citesc Jurnalul Bihorean, că nu te cred.

 4. Ar fi fost cazul sa fie inlocuit Chuck, ca prea dinozaur e, sa mai intre si altii in scena :))
  Un exemplu de Ioana Ștef Facts? 😀

 5. Eu n-am zis că bloggerii nu-s eficienţi. N-am cum să spun un lucru în care nu cred. Mă refeream doar la cei care folosesc aceleaşi instrumente de promovare on and on şi cred că ar trebui împinşi de la spate sau din faţă ca să se orienteze şi spre altceva.

  • Da, şi cum să facem asta, decât printr-o postare de “împins” de la spate? :))
   Că până la urmă, there is no bad publicity, right?

 6. Nu`i stres Ioana, acuma ne cladim, acum ne ridicam numa. Cand o sa fim unde ne e locul o sa se schimbe foaia. Mai intai trebuie sa vada de ce suntem in stare 🙂

 7. dincolo de văicărelile că n-aţi primit un sendviş, pe care nu le comentez prea mult că nu sunt în domeniu, ţin să vă spun că bershka nu e marcă de pitzi. ba chiar din contră. dar na, dacă am ajuns brusc de la sat la oraş…

  • Whoa, Nelly, cred că n-ai citit bine despre ce e vorba. Nimeni nu s-a plâns de sandvişuri (asta doar presa orădeană o face!), ci doar am remarcat că bloggerii orădeni nu sunt incluşi în campaniile de promovare. That’s it. Cât de simplu poate fi?
   Iar când am anunţat că brandurile sunt “Toate mărcile “şmechere” pentru piţipoanca din tine.”, aici e vorba doar de ironie: am haine de la firmele astea, îs OK, retrag ironia, etâcî.

 8. 1) Target-ul Lotus Oradea nu citeste bloguri. Is that simple.

  2) Blog-urile din Oradea, cu 2-3 exceptii, nu sunt mature si nu au experienta pe campanii online.
  (a nu se citi printre randuri ca presa ar avea maturitate sau experienta)

  • La partea 1), nu-s chiar aşa de sigură. Adică cine vrei să-ţi vină în Zara? Băbuţa care şi-a făcut abonament la *** doar pentru că dădeau 1 kil de zahăr?
   Iar la 2), nu e mare experienţa, da’ cum să faci experienţă dacă nimeni nu dă nimic? adică, e ca la angajare: caut tânăr, absolvent, da’ şi cu experienţă. Asta nu prea e posibil…

  • Cumparatorii din Zara si bautorii de apa cu lamaie va au pe toti in reader, pe aifon. Mda. Pe aifonu ala fara internet adica. E trendy sa mergi pe terasa din parcare cu ochelari de soare noaptea si sa discuti ce a postat Rboy pe blog.

   In schimb, nu tare m-as mira sa vad vreo 5 oameni rasfoind bihoreanul sa vada ce masini, apartamente sunt la vanzare sau ce adidasi originali vinde cutare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *