Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

Hai să numărăm seriale, şi nu boboci, toamna asta!

Oct
09

Nu ştiu alţii cum sunt, dar la mine nu vara e cel mai propice anotimp să şed în casă şi să mă holbez la ditamai lcd-ul (dacă nu e lcd, sorry, baby, încă n-am învăţat cum îi zice), ci toamna. Ca să fiu mai exactă – toamna, imediat după Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, când volumul de muncă a mai scăzut, problemele s-au risipit şi intrăm pe făgaşul normal de stagiune. Ei bine, am ajuns „la zi” cu toate cele n-șpe seriale pe care le urmăresc mai nou, pe care vi le detaliez mai jos, și evident, la final, mă voi tortura cu eterna întrebare: what next? Am mai scris despre asta aici (1) și aici (2).

O descoperire care bucură sufletul meu (jurnalism – profilul urmat în liceu) e The Newsroom (cu surprinzătorul Jeff Daniels care nu mai e deloc dumb or dumber – deși am înțeles că se filmează partea a II-a). Totul se învârte în jurul lui Will McAvoy (Jeff Daniels) și al echipei sale de la canalul fictiv de știri ACN – despre cum un fapt ajunge o știre, despre cum verifici sursele știrii, despre cum e să afli că te-ai înșelat, și-ai dat o invenție pe post, despre cum să-ți ceri scuze când greșești, despre repercusiuni și, neapărat, despre cum sunt jurnaliștii – jocuri politice, scandaluri personale, drame. A fost o plăcere să stau tuned-in toată toamna alături de Echipa Fantastică (love Olivia Munn și Emily Mortimer, dar și Dev Patel), iar acum… vreau mai mult (e abia sezonul 2 – dar deja se discută despre un al 3-lea sezon – YAY!).

No. 2 – Suits. Care n-are cum să nu-ți placă, cu așa distribuție (doi avocați yummy – fetelor, am dreptate, nu?), cu așa plot (un avocat care nu știe să piardă și un avocat care nu e avocat – nu dau mai mult din casă), cu așa soundtrack (cred c-am shazzam-uit toate melodiile din serial) și răsturnări de situație. Serial ajuns la sezonul 3, și suntem momentan în pauză competițională… dar așteptăm cu sufletul la gură să vedem dacă Louis află sau nu că Mike…

Lăsăm oleacă dramele la o parte și migrăm spre comedie ușoară – Melissa & Joey – pe care l-am dat gata în vreo 3 weekend-uri cap-coadă. Personal, mă amuză replicile (sezonul 3 cel puțin e foaaarte comic) și bineînțeles că-s fan Sabrina, The Teenage Witch (adică aceeași interpretă – Melissa Joan Hart – Mel Burke în noul sitcom). Iar Joe Lawrence e manny-ul perfect! Ea e politician, femeie de carieră, care se trezește brusc și subit cu nepoții pe cap (pentru că soră-sa și cumnatul au făcut o Ponzi Scheme și au ajuns după gratii, respectiv fugar). Are nevoie de ajutor în casă, pentru că nu știe nici măcar să fiarbă un ou, și așa se pricopsește cu Joe Longo – the perfect manny. Cu ce se lasă… cu hohote de râs din partea mea, vă garantez.

La 3 (cifră magică) mă opresc, dar vă zic pe ce merg mai departe:

 1. Breaking Bad. Toată, dar absolut toată lumea a vorbit despre serialul ăsta. Că e de neratat, că ești cel mai prost din curtea școlii dacă nu-l vezi, etc.
 2. Hot in Cleveland. O comedie despre 4 tanti unse cu toate alifiile, din LA, care „aterizează” de urgență în Cleveland… dar uită să mai plece.
 3. Go On – comedie cu Matthew Perry, despre un comentator sportiv, văduv – poate, sau nu poate să… „deal with the pain”? Am văzut primul episod și mi-a plăcut.
 4. The Carrie Diaries, pentru că am înghițit Sex and the City cu tot cu… cu tot, și așa că vreau să văd cum a început. Sper să merite.
 5. The Americans, cu spioni ruși sub acoperire. Războiul Rece, Casa Albă, pare promițător…
PS: am început House M.D., cum mă lăudam cândva că am intenția. L-am abandonat la sezonul 7, episodul 3, pentru că House e în sfârșit fericit. Și jur că nu vreau să știu cum se termină (că mă gândesc că n-o fi cu happy-ending). Pam-Pam – săriți cu recomandări noi! 🙂

7 Responses to Hai să numărăm seriale, şi nu boboci, toamna asta!

 1. Vikings, Magic City, Boardwalk Empire, Sleepy Hollow, Hart of Dixie, Mad Men, House of cards. 🙂

 2. Modern family si Desperate Housewives

  • La Desperate Housewives m-am uitat într-o perioadă… până pe la sezonul 2. Parcă m-a plictisit dup-aia. O să încerc totuși Modern Family!

 3. offff, credeam ca tu ai scapat… dar e bine ca nu sunt singura 😉
  uite aici inca ceva recomandari: Anger Management, Arrow, Beauty and the Beast, The Client List, Covert Affairs, Crossing Lines, Continuum, The Good Wife, The Listener, NCIS si NCIS Los Angeles, Nikita, Perception, Revenge, Revolution, Rookie Blue, Royal Pains, Scandal, Warehouse 13, White Collar.

  Stiluri diferite, optiuni variate, cu sezoane mai multe sau mai putine…
  Daca nu ti place nimic, mai gasim recomandari 😀

  Sa zici ce alegi 😉

  • Iuuui, d-apoi asta-i listă, nu glumă! 😀
   Dintre cele scrise de tine am văzut Anger Management, The Client List… și cam atât. Promit să le verific pe restul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *