Despre farmecul lucrurilor plictisitoare!

jurnal online, să-i zicem!

FTS: ziua 4

Sep
30

Nici ieri n-a fost o zi rea… 3 din 4, iarăşi bine, însă îmi pare rău că n-am apucat să văd “Scaunele” lui Ionesco în interpretarea celor de la Central Bonn Theater. De la 7 seara, a-nceput piesa de la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov, “Despre iubire la om“, un spectacol care mi-a plăcut foarte mult, evident datorită interpreţilor (recunosc, am făcut o pasiune pentru Demis Muraru) şi a textului bine ales (vorba ceea, e greu să dai greş cu Cehov). Un triunghi amoros, cu dramele tipice ruseşti: ea, căsătorită cu el, fuge cu doctorul, care alege să-l plătească, un fel de despăgubire, pe soţul încornorat. Evident, socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg, însă deznodământul e pe măsura acţiunilor.

Apoi, seara a fost a Teatrului Regina Maria: am avut premiera “Biloxi Blues“, în regia lui Ovidiu Caiţa. A fost un spectacol deosebit, mi-a plăcut foarte mult. De la jocul actoricesc, la regie, muzică, alegerea pasajelor, totul a ieşit bine. Felicitări, pe-această cale, întregii echipe pentru efortul depus (căci n-a fost o muncă uşoară: dacă la Scripcar s-a dansat, aici s-au făcut flotări, cărat de saci grei în spate, chestii de armată…). Povestea cred că o ştiţi: sunt peripeţiile tânărului Eugene din armata americană, din timpul celui de-al 2lea Război Mondial. Avem un spectacol bun, asta-i concluzia! 🙂

Seara s-a încheiat cu cei de la Teatrul Auăleu şi-a lor spectacol muzical “Ferma animalelor“. Melodii făinuţe, e de apreciat faptul că fiecare membru al trupei cânta la câte-un instrument, învăţat fie în copilărie, fie la maturitate, din dorinţa ca piesa să iasă bine. Mie mi-a plăcut, dar pot fi acuzată de subiectivism, căci cei de la Auăleu sunt dragi prieteni din Timişoara şi Scârţ. Eh, şi-aşa se-ncheie şi ziua 4… Şi mai avem doar 3 şi-i gata şi aventura teatrală de anul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *